Verden

Skjelte ut motstanderne for å være i lomma på Wall Street. Nå henter Trump enda en rådgiver derfra.

Finansmannen Anthony Scaramucci vil bli utnevnt som rådgiver for Donald Trump, ifølge nyhetsbyrået AP.

Anthony Scaramucci snakket med media før han skulle opp å møte Donald Trump i Trump Tower i New York i november.
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Utnevnelsen blir trolig offentliggjort i løpet av noen dager, opplyser ikke navngitte kilder til byrået. Det er ventet at Scaramucci vil jobbe med Trump-regjeringens kommunikasjon overfor finansnæringen.

  • Derfor ligner ikke Trumps nye regjering på noe USA har sett tidligere

I likhet med flere andre som er utpekt til viktige roller i Trumps administrasjon, har Scaramucci bakgrunn fra finansgiganten Goldman Sachs. Det har også Steven Mnuchin, som er utpekt til finansminister, og sjefstrateg Steve Bannon.

I valgkampen anklaget Trump flere av sine rivaler for å la seg påvirke av økonomisk støtte fra Goldman Sachs.

Andre Trump har utnevnt til ulike roller er Exxon-sjefen Rex Tillerson som utenriksminister, Jared Kushner - som er gift med Trumps datter Ivanka Trump, til presidentrådgiver og tidligere senator Dan Coats som etterretningssjef.

James «Mad Dog» Mattis er utpekt som forsvarsminister av Donald Trump.

Mot godkjenning av Mattis i kongressen

Tidligere general James Mattis, som er utpekt til forsvarsminister av Donald Trump, ser ut til å bli godkjent av et stort flertall i Kongressen.

Utnevnelsen forutsetter et spesielt vedtak som gjør det mulig å overkjøre en regel for utnevnelse av tidligere offiserer som forsvarsministre.

Ifølge nyhetsbyrået AP ventes det at Representantenes hus vil gjøre dette vedtaket fredag. Et lignende vedtak ble gjort i Senatet torsdag med 81 mot 17 stemmer.

Mange demokrater er positive til Mattis fordi de håper han vil bli en motvekt mot Trumps impulsivitet og manglende utenrikspolitiske erfaring.

Kan bli den rikeste regjeringen i moderne historie

I fjor drev Trump en valgkamp basert på refs av den politiske makten i Washington og pengemakten på Wall Street.

Etter valgseieren ble det fort klart at mange av statsrådene han plukket ut til regjeringen sin har mange velfylte bakkonti og rikholdige akjseporteføljer. Til sammen utgjør disse menneskene den rikeste regjeringen i moderne historie.

– På ett vis ligner Trump-regjeringen på en typisk republikansk administrasjon. Samtidig har vi vel aldri tidligere sett så mange uerfarne mennesker bli plassert i så viktige posisjoner, uttalte Gregory Huber, professor i statsvitenskap ved Yale-universitetet i desember.

Les mer om

  1. Donald Trump
  2. USA
  3. Goldman Sachs
  4. Wall Street