Verden

Flere drept i nytt angrep mot sykehus i Aleppo

Det største feltsykehuset i den opprørskontrollerte delen av Aleppo er lagt i grus etter nok et flyangrep – det tredje på en uke, opplyser helsearbeidere.

Sykehuset fikk store skader i angrepet. Her bruker
 • Henning Carr Ekroll
  Nyhetssjef
 • NTB

Ifølge CNN skal minst syv personer være drept og et ukjent antall skal være fanget i ruinene.

M10-sykehuset, som ligger i den opprørskontrollerte delen av av Øst-Aleppo, har blitt angrepet tre ganger de siste seks dagene.

Ifølge Syrian American Medical Society, den syrisk-amerikanske hjelpeorganisasjonen som har drevet M10-sykehuset, ble tre bygningsarbeidere drept i mandagens angrep.

De tre var i ferd med å sette feltsykehuset i stand etter det forrige angrepet, som høstet krass internasjonal fordømmelse.

Fire andre som befant seg utenfor feltsykehuset, som ligger under bakken, ble også drept i mandagens flyangrep, opplyser legen Abu al-Izz.

– Sykehuset er ubrukelig

Ifølge Adham Sahloul i Syrian American Medical Society er feltsykehuset lagt i grus og ubrukelig etter det siste flyangrepet.

– Det er helt vekk. Sykehuset er nå ubrukelig, ifølge rapporter fra leger og ansatte der kan det ikke lenger brukes, sier Sahloul.

Den syriske eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) bekrefter at M10-sykehuset ble bombet for tredje gang mandag.

– Det ble ødelagt etter å ha blitt direkte truffet under flyangrep, opplyser SOHR.

Dette bildet er fra feltsykehuset 1. oktober.

Krigsforbrytelse

Syriske regjeringsstyrker, støttet av russiske kampfly, innledet 22. september en stor offensiv mot de opprørskontrollerte delene av Aleppo, der det antas å leve rundt 250.000 mennesker.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon reagerte i forrige uke sterkt på meldingene om at sykehus var bombet i byen.

– Forestill dere et slakterhus. Dette er verre. Selv et slakterhus er mer humant, sa han, og betegnet angrepene mot sykehus som en krigsforbrytelse.

Statsminister Erna Solberg (H) sluttet seg til Bans fordømmelse.

– Dette er uvanlige kraftige ord, men det er altså på sin plass for den situasjonen vi er oppe i, sa hun fredag.

Tidligere mandag ble det kjent at sykehuset som ble regnet som byens tryggeste, ettersom det ligger inne i en fjellhall, er ute av drift etter å ha blitt rammet av to luftangrep søndag.

Les også

 1. Assads hær ber opprørerne forlate Aleppo

 2. – Tønnebomber mot sykehus i Aleppo

 3. Krigsforbrytelsene i Syria må straffes | Joanna Nicholson og Jo Stigen

 4. Kerry skal ha vært for militær makt i Syria

Les mer om

 1. Krigen i Irak og Syria
 2. Syria
 3. CNN
 4. Erna Solberg
 5. Sykehus
 6. Syriakrigen