Verden

For ti dager siden ryddet de «jungelen» i Calais. Nå står Paris gater for tur.

Franske myndigheter flyttet fredag ettermiddag over 3000 immigranter og flyktninger som hadde slått leir like ved en metrostasjon nord i Paris.

En kvinne går forbi den provisoriske leiren nær Stalingrad stasjon nord i Paris. Tusenvis av flyktninger har slått seg ned i området rundt stasjonen.
  • Stine Barstad
    Journalist

Immigrantene hadde slått seg ned i telt og pappskur på fortauene og i midtrabattene i et kilometer stort område rundt Stalingrad stasjon nord i sentrum.

80 busser fraktet menn, kvinner og barn til mottakssentere forskjellige steder i landet. Frivillige og hjelpeorganisasjoner delte ut kjeks og baguetter til kvinner og små barn som ventet i kø i regnet.

Ifølge Guardian fikk mange ikke beskjed om hvor de skulle fraktes.

Flere av flyktningene hadde pakket sammen tingene sine allerede før politiet kom for å rydde leiren.

– Det hadde vært hyggelig å vite hvor vi skulle, men det er bedre enn å sove her, sa en kvinne til avisen.

Evakueringen av den midlertidige campen gikk rolig for seg. Tidligere i uken oppsto det tumulter da politiet kom på overraskende id-sjekk og fjernet en provisorisk teltleir med bulldozere.

De sanitære forholdene i leirene i Paris' gater har vært dårligere enn i Calais, hevder flere hjelpeorganisasjoner.

For knappe to uker siden fjernet franske myndigheter den enorme flyktningleiren ved Calais og fraktet tusenvis av mennesker til mottakssentere rundt om i landet.

  • De sa de hadde tømt leiren - men «jungelen» var ikke helt tom likevel

Men ifølge hjelpeorganisasjoner New York Times har snakket med, har flere av menneskene som ble fjernet fra «jungelen» havnet opp på gatene i Paris. Dette benekter imidlertid franske myndigheter.

Ifølge avisen har franske myndigheter plassert over 18.000 flyktninger og immigranter som har kommet til Paris siden juli i fjor i mottakssentere.

Mange av flyktningene fikk ikke vite hvor de ble fraktet. Ifølge hjelpeorganisasjoner skulle familier og barn innkvarteres i provisoriske mottakssentere nær Paris, mens enslige menn ble sendt til sentre rundt om i landet.

Les mer om

  1. Paris
  2. Calais
  3. Flyktninger