Verden

Amerikansk gissel var IS-lederens sexslave

Kayla Mueller ble drept i et bombeangrep mot IS-hovedstadet Raqqa utført av Jordan, i følge IS.

Den amerikanske hjelpearbeideren Kayla Mueller, som ble tatt til fange av opprørere i Syria i 2013, ble seksuelt misbrukt av IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi.

  • Ntb

Flere kilder bekrefter overfor ABC News at 26-åringen ble utnyttet på det groveste av IS-lederen, som skal ha behandlet henne som sin personlige sexslave.

Muellers foreldre bekrefter at amerikanske myndigheter har orientert dem om hvilken skjebne datteren led under tiden i fangenskap hos opprørerne i Den islamske staten (IS).

— Vi kan bekrefte at FBI i juni orienterte Mueller-familien om hvordan Kayla ble behandlet, sier en talskvinne for familien, Emily Lenzner.

Drept i flyangrep

Kayla Mueller ble tatt til fange av opprøre i Aleppo i august 2013 og holdt som gissel av IS i 18 måneder.

Ifølge opprørerne ble hun drept da jordanske jagerfly bombet bygningen i Raqqa der hun ble holdt fanget 6. januar i år.

Amerikanske myndigheter har ikke tilbakevist opplysningene om hvordan hun døde, men hevder at omstendighetene er uklare.

Voldtok

Ifølge ABC News ble den amerikanske hjelpearbeideren holdt fanget i huset til tunisieren Abu Sayyaf, som spilte en sentral rolle som økonomisk rådgiver for IS-sjefen Abu Bakr al-Baghdadi.

Al-Baghdadi var derfor en hyppig gjest i huset, og han skal ved flere anledninger ha voldtatt Mueller når han var der.

Dette bekreftes blant annet av to tenåringsjenter fra yezidi-minoriteten som ble holdt fanget der samtidig med Mueller, og som også ble misbrukt av IS-lederen.

Abu Sayyafs kone Umm Sayyaf, som ble tatt til fange av amerikanske styrker i et angrep der ektemannen ble drept i mai, har også bekreftet dette i avhør, ifølge ABC News.

Les også

  1. Egyptisk fregatt angrepet

  2. Bomber mot Hamas og Islamsk jihad i Gaza

  3. Australsk «IS-sykepleier» varetektsfengslet til november