Littorin innrømmer sex-chat

Den avgåtte arbeidsministeren i Sverige, Sven Otto Littorin, erkjenner at han har sex-chattet på nettet under falskt navn.

Sven Otto Littorin nekter for å ha kjøpt sex av prostituerte. Han innrømmer derimot å ha sex-chattet på nettet.

Les også:

Ifølge Aftonbladet var årsaken til arbeidsminister Sven Otto Littorins avgang onsdag at avisen hadde konfrontert ham med opplysninger om at han skal ha kjøpt sex av en kvinne i 2006.

På pressekonferansen onsdag sa Littorin at han ikke orket å fortsette som statsråd i Reinfeldts regjering av private årsaker. Han oppga da en tvist med sin tidligere kone om omsorgen for barna som årsak til avgangen.

Søndag skrev Expressen.se at Littorin har vedgått at han ved flere tilfeller sex-chattet med ukjente kvinner på sin private datamaskin.

Eksministerens forklaring er at han chattet fordi han var dypt deprimert. Dette bekreftes også av flere av hans nærmeste kollegaer. Littorin skal i perioder de siste årene ha tatt medisiner mot depresjon og har også truffet en psykoterapeut.

– Jeg er ingen snøhvit, sa Littorin under en pressekonferanse onsdag.

Uttalelsen var myntet på sex-chatten.

– Han medgår at han har opptrådt umoralsk, men ikke ulovlig, konstaterer en av hans tidligere kollegaer.

Littorin har hele tiden nektet for å ha hatt seksuell omgang med prostituerte.

– Nøkkelspørsmålet er om han har begått noe ulovlig. Og der er han veldig bestemt. Svaret på det spørsmålet er nei, sier en person med innsyn i Littorin-affæren til expressen.se.