Disse husene skulle hjelpe Katrina-ofrene

Hjelpen til dem som ble rammet av "Katrina" kom sent eller aldri frem. Nå tar president George W. Bush på seg fullt ansvar for alt som gikk galt.

Rundt 10.000 mobile hjem står fortsatt ved Hope flyplass i Arkansas. Det var meningen at hjemløse innbyggere i New Orleans skulle få tak over hodet, men hjemmene ble aldri levert.

Mer enn 1500 personer omkom og flere hundre tusen ble hjemløse da orkanen "Katrina" raserte New Orleans for ett år siden.

Tusenvis kunne fått et hjem

Kort tid etter ble rundt 10.000 mobile hjem klargjort for transport fra Hope flyplass i Arkansas til hjemløse ofre etter "Katrina". Hjemmene skulle gi husrom og tak over hodet, men ett år etter har ingen flyttet inn. Hjemmene står der de stod, ett år etter, og vitner om Bush-administrasjonens manglende handlekraft etter katastrofen. — Det er tragisk og synd å se dette. Tusenvis av mennesker har måttet bli omplassert eller har ingen steder å bo. Få har kunne vende tilbake til New Orleans fordi de rett og slett ikke har et hjem å reise tilbake til, sier Peter Smith fra de lokale myndighetene i New Orleans til nola.com. Ifølge the Federal Emergency Management Agency (FEMA), som hadde ansvaret for å sende de mobile hjemmene, ble hjemmene stående på grunn av begrensninger for hvor de kunne plasseres og transportproblemer.

Tar selvkritikk

Under markeringen for ett årsdagen for "Katrina" tok president Bush selvkritikk da han besøkte New Orleans. I en tale tok Bush på seg det fulle og hele ansvaret for myndighetenes elendige håndtering under og etter katastrofen, skriver Sky News. - Lekser har blitt lært, og jeg lover å gjøre mer for å hjelpe til med gjenoppbyggingen av New Orleans, sa Bush. Bush-administrasjonen har fått voldsom kritikk for sin håndtering av katastrofen og for den trege og til tider manglende gjenoppbyggingen av New Orleans. Samtidig oppfordret Bush tirsdag New Orleans beboere om å returnere til byen. Mer enn halvparten av innbyggerne har ikke vendt tilbake, av mange årsaker. Manglende forsikring er en av dem. - Jeg vet dere elsker New Orleans, og byen trenger dere. New Orleans trenger at bebyggerne vender tilbake, sa Bush under markeringen av ett årsdagen for "Katrina".

President George Bush spiste frokost med New Orleans borgermester Ray Nagin tirsdag.