Verden

Bil sprengt utenfor sykehus i Glasgow

Politiet har utført en kontrollert eksplosjon av parkert bil utenfor Royal Alexandra sykehus.

To menn kjørte en brennende bil mot inngangen til hovedterminalen ved Glasgow flyplass lørdag.
  • Randi Johannessen

Les også:

Les også

Brennende bil kræsjet i Glasgow flyplass

Les også:

Les også

- Mistenkelig anordning på kroppen

Bilen stod parkert på parkeringsplassen utenfor Royal Alexandra sykehus i Paisley, hvor den ene av de to mennene som utførte terrorangrepet mot flyplassen i Glasgow lørdag er innlagt, melder Sky News.

Sykehuset sperret av

Bilen ble uskadeliggjort av sprengstoffspesialister fra den britiske hæren søndag ettermiddag. Sykehuset ble sperret av i en radius på 200 meter, og ingen ansatte eller besøkende fikk komme inn i sykehuset eller forlate det. Akuttmottaket ved sykehuset tok ikke i mot ambulanser. De ble henvist til sykehusene Western Infirmary og Southern General Hospital.

Knytter til terrorangrep

Politiet i Strathclyde bekrefter at bilen knyttes til angrepet på flyplassen i Glasgow lørdag. — Det er ingen ting som tyder på at kjøretøyet inneholdt eksplosiver, sier en talsmann fra Strathclyde-politiet. Det er mannen som nå blir behandlet for alvorlige brannskader på sykehust som skal ha vært sjåføren av Cherokee-jeepen som kjørte i høy fart inn i hovedinngangen til terminalen lørdag. Vitner sier til Sky News at andre enn dem som kjørte bilen, fjernet gassylindre fra bilen før den tok fyr.

Sloss med politiet

Det er også rapporter om at mennene skal ha forsøkt å helle bensin på den brennende bilen. - En av mennen lå på gulvet. Han var i brann. Fyren reiste seg, og begynte å slåss med politiet. Jeg klarte å slå ham i bakken, og fire politifolk hoppet på ham, fortalte et vitne til Sky News. Begge mennene ble arrestert. Tilstanden til mannen som er innlagt ved Royal Alexandra Hospital er kritisk. Søndag gjennomsøkte britisk politi også flere hus nær flyplassen i Glasgow og i byen Newcastle-Under-Lyme, som ligger mellom Manchester og Birmingham, i forbindelse med terrorforsøkene i London og Glasgow.

Les også

  1. Brown til al-Qaida: - Vi blir ikke skremt

  2. - Flyr som normalt

  3. To leger mistenkes <br/>for å være terrorister

  4. Gjennomsøker hus nær Glasgow

  5. - Mistenkelig anordning på kroppen

  6. Brennende bil kræsjet i Glasgow flyplass

Den mistenkelige bilen stod parkert på parkeringsplassen til Royal Alexandra Hospital i Paisley utenfor Glasgow.
Etterforskere ved den utbrente bilen som ble brukt til terroranslaget i Glasgow.