Verden

Juryen: - Ikke skyldig

Juryen har talt. Michael Jackson er blankt frufunnet på alle de 10 tiltalepunktene. Juryen har etter syv dagers overveieleser sagt "Ikke skyldig" 10 ganger.

  • Kurt Haugli

Mannen som er kalt "King of Pop" har kjempet for sin uskyld i retten i de 14 uker lange forhandlinger i retten. Og det var en total frifinnelse Michael Jackson fikk servert fra juryen. Han var tiltalt på 10 spesifikke punkter, og han ble frifunnet på alle 10 punktene.

Beleiring

Hele tiden har Jackson-tilhengere nærmest beleiret rettslokalene i Santa Maria. Det har også et stadig voksende pressekorps etter hvert som saken har skredet frem med den ene vitneforklaringen mer oppsiktsvekkende enn den andre.

Michael Jackson var tiltalt for utuktig omgang med en 13 år gamme gutt i 2003, for å ha servert alkohol til mindreårige og for å ha stått bak en sammensvergelse for å holde gutten og hans familie innesperret på Neverland. Juryen fant ut at det i høyeste grad var tvil om virkelig MIchael Jackson hadde stått bak det han var tiltalt for. Dermed ble det en total frikjennelse for en mann som må føle en enorm lettelse.

MIchael Jackson har selv hevdet sin uskyld hele tiden.

Mange rettskommentatorer hadde trodd at Michael Jackson kunne få en bot eller mindre straff for å ha servert alkohol til mindreårige selv om han ble frifunnet for de mer alvorlige tiltalepunktene som gikk på overgrep mot den 13 år gamle gutten. Men også på disse punktene fant juryen Jackson ikke skyldig.

Brukte syv dager

Juryen brukte syv dager på å komme frem til sin kjennelse. Ikke lenge etter at jurymedlemmene ankom rettslokalene mandag morgen var en kjennelse klart.

Det ble sendt bud til Michael Jacksons Neverland-ranch om at kjennelsen var klar. Jackson fikk en time på å komme seg ned til rettslokalene. Det ble raskt klart at Michael Jackson og hans følge ikke ville rekke frem til 13.30 (22.30 norsk tid), og retten ga ham en utsettelse på 15 minutter. Likevel ankom han ikke retten før 13.50 til akkompagnement til hyl og tilrop fra tilhengere som støttet ham.

Så blek og sliten ut

Michael Jackson så svært sliten ut da han ankom retten, og det var så vidt han reiste hånden til en svak hilsen til de tusener av tilhengerne da han gikk inn i rettslokalene.

Les også

  1. Popkongens nye sjanse

  2. Ryktet er svertet

  3. Dette kan bli Jackos nye hjem

  4. Hackere sender Jacko-mail

  5. Nå avgjøres Jackos skjebne

  6. Jackson-juryen får se politiavhør med 13-åring

  7. Jay Leno vitnet i Jackson-saken

  8. Michael Jacksons advokater har avsluttet forsvaret

  9. - Jackos folk presset oss

Michael Jackson og mannen som fikk ham frikjent, advokaten Thomas Mesereau jr.
Noen av de tusen tilhengerne som har hatt tilhold utenfor rettslokalene med en klar mening om hva juryen burde komme frem til.