Flere voldtektsanmeldelser på nordiske musikkfestivaler denne uken

Både svensk og dansk politi har mottatt flere voldtektsanmeldelser i forbindelse med musikkfestivaler denne uken. Tre nye voldtekter har blitt anmeldt på Bråvallafestivalen.

En jente i 15-årsalderen skal ha blitt voldtatt foran scenen under en konsert på Bråvallafestivalen i Norrköping fredag kveld. Illustrasjonsbildet er tatt under festivalen i fjor.

Bråvallafestivalen i Norrköping, som er blitt avholdt denne helgen, blir ikke arrangert igjen til neste år, opplyser arrangøren FKP Scorpio ifølge Expressen.

Årsaken til det skal være overgrepene som skal ha funnet sted på festivalen i løpet av helgen.

Fredag kveld skal en jente i 15-årsalderen ha blitt voldtatt under Håkan Hellstrøms konsert. Ifølge politiet ble jenta holdt fast og voldtatt av en mann midt i menneskemengden foran scenen, uten at noen grep inn.

– Det er forferdelig at man skal måtte oppleve noe slikt med masse mennesker rundt seg, sier en talsmann for politiet, Thomas Agnevik til Aftonbladet.

Under Cityfestivalen i Västerås ble det også anmeldt to voldtekter natt til lørdag, den ene av en 16 år gammel jente.

Les også

Mistanke om flere voldtekter på svenske festivaler

Tre nye voldtekter anmeldt

Nå har tre nye voldtekter blitt anmeldt, ifølge Expressen. To av disse skal ha skjedd natt til lørdag, mens den tredje skal ha funnet sted i tilknytning til campingområdet natt til søndag.

Politiet i Bråvalla har mottatt totalt 22 anmeldelser tilknyttet seksuelle overgrep i løpet av festivalen – fire av disse voldtekter.

Også i 2016 mottok svensk politi en rekke anmeldelser om seksuelle overgrep i forbindelse med musikkfestivaler, inkludert Bråvallafestivalen.

Seks anmeldelser i Roskilde

Også under Roskilde-festivalen i Danmark har det blitt meldt om flere seksuelle overgrep. Politiet opplyser at de har fått inn seks anmeldelser om voldtekt mellom 24. juni og 1. juli.

Festivalen oppgir å ha rundt 130.000 deltagere årlig. Dansk politi forteller at arrangementet denne gangen har gått roligere for seg, med mindre fyll og bråk og færre tyverianmeldelser og pågripelser enn tidligere år.