Verden

Sunday Times: Trump vil møte Putin på Island - avvises av talsmann

USAs påtroppende president Donald Trump skal ha planer om samtaler med Russlands president Vladimir Putin på sin første utenlandsreise. - Ikke riktig, melder Trumps talsmann.

Donald Trump skal ha planer om å møte Vladimir Putin.
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Trump er ifølge The Sunday Times ute etter å nullstille forholdet til den russiske regjeringen, sannsynligvis på Island, slik daværende president Ronald Reagan gjorde.

Skal diskutere atomvåpen

Trump og apparatet rundt ham har opplyst britiske myndigheter om at planen er å igangsette arbeidet med en avtale for å begrense atomvåpen.

Uten å oppgi kilder, skriver Sunday Times at Russland er innstilt på å gå med på møtet. Men på Twitter avviser Trumps talsmann Sean B. Spicer at et møte er forestående.

– Den islandske regjeringen har ikke mottatt noen forespørsel angående dette, sier Islands utenriksminister Gudlaugur Thor Thordarson.

– Hvis myndighetene i Washington kommer med en formell forespørsel til den islandske regjeringen om å organisere et møte i Reykjavik, vil vi se positivt på dette og gjøre det til vårt bidrag for å forbedre forholdet mellom USA og Russland, husk møtet i Höfdi i 1986, opplyser landet utenriksminister

Foreløpig har de kun hatt nærkontakt på effektbasis, som her i en souvenirbutikk i St. Petersburg.

Trump har tidligere uttrykt beundring for Putin og kun motvillig akseptert amerikansk etterretnings konklusjon om at russiske myndigheter skal ha stått bak hackingen av det amerikanske valget.


  • Ingen har fått mer tyn fra Donald Trump enn Mexico. Men nabolandet har et trumfkort i ermet.
  • Her forteller A-magasinet historien om Trump: Hvordan kunne en skruppelløs rikmannssønn bli president?
  • Personlige fornærmelser, drøy språkbruk og skyhøy personlig selvtillit utad er ikke hverdagslig i norske politiske suksesshistorier: Derfor har amerikanerne forelsket seg i Trump

Les mer om

  1. Vladimir Putin
  2. Donald Trump
  3. USA
  4. Atomvåpen
  5. Russland