Verden

Politiet: 19-åring pågrepet i Manchester

En 19-åring er pågrepet i forbindelse med angrepet i Manchester, opplyser politiet, få timer etter at en 25-åring ble satt bak lås og slå.

Maratonløpere minnes de drepte i terrorangrepet i Manchester. Løpet The Great Manchester Run gikk av stabelen søndag, i en by som er sterkt preget av det som har hendt. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix

 • NTB

19-åringen ble pågrepet i Gorton sørøst i byen og er ifølge politiet mistenkt for brudd på antiterrorlovgivingen. 25-åringen ble pågrepet i Old Trafford-området.

Tidligere søndag meldte politiet på Twitter at de aksjonerte mot to adresser i byen, den ene i Rusholme og den andre i Gorton.

Til sammen 15 personer er pågrepet i forbindelse med saken, men to av dem, en tenåringsgutt og en kvinne, er løslatt. Ifølge politiet sitter nå 13 personer i varetekt.

I Libya sitter også faren og den yngre broren til den mistenkte gjerningsmannen Salman Abedi fengslet. Politiet i Tripoli sier at broren kjente til Salmans planer på forhånd, og at begge var medlemmer av IS.

Abedi kom tilbake til Storbritannia etter et besøk hos familien i Libya bare få dager før angrepet mot Ariana Grande-konserten i Manchester mandag kveld.

En av dem som er pågrepet i Manchester, er ifølge britiske medier Abedis eldre bror Ismael.

Les mer om

 1. Eksplosjonen i Manchester Arena
 2. Manchester
 3. Ariana Grande
 4. Tripoli
 5. Libya

Eksplosjonen i Manchester Arena

 1. DEBATT
  Publisert:

  Legg fra deg bomben

 2. VERDEN
  Publisert:

  Alle 22 arresterte etter Manchester-terror er blitt løslatt

 3. VERDEN
  Publisert:

  Politiet i Manchester: Dette er bombemannens bil

 4. VERDEN
  Publisert:

  Her er Ariana Grande tilbake på scenen i Manchester

 5. VERDEN
  Publisert:

  Manchester-terrorist knyttes til Paris-bomberne

 6. VERDEN
  Publisert:

  10.000 ville jukse seg inn på minnekonserten i Manchester