Verden

Svart boks er funnet etter flystyrt i Svartehavet

En såkalt svart boks med flygedata er funnet etter at et russisk militærfly med 92 personer om bord styrtet i Svartehavet første juledag, melder et russisk nyhetsbyrå.

Fly og fartøyer har lett etter vrakdeler og omkomne i Svartehavet etter flystyrten første juledag.
  • NTB

Det er en kilde med nært kjennskap til etterforskningen som opplyser til nyhetsbyrået Tass at en såkalt svart boks er hentet opp fra vannet.

– Flydataopptakeren er blitt berget fra vannet og vil snart være på vei fra Sotsji til Moskva, der den skal undersøkes av eksperter fra forsvarsdepartementet, sier kilden tirsdag morgen.

Det finnes to såkalte svarte bokser, den ene inneholder flygedata, den andre er en taleregistrator. Disse anses som svært viktige for å finne ut hvorfor flyet styrtet.

Flyet, en Tupolev-154, var på vei til Syria og hadde 92 personer ombord da det styrtet. I følge russiske myndigheter har alle mistet livet. Mange av passasjerene tilhørte Aleksandrov-koret, som skulle ha holdt en nyttårskonsert for russiske styrker i Syria.

  • Bakgrunn: Over 2600 har mistet livet i ulykker med Tupolev Tu-154

Russiske myndigheter har besluttet å sette alle fly av typen Tu-154 på bakken som følge av flystyrten i Svartehavet i julehelgen, ifølge en ikke navngitt kilde.

Flyginger med flymodellen Tupolev-154 vil være innstilt fram til etterforskerne har fastslått årsaken til at flyet styrtet, melder nyhetsbyrået Reuters.

Reuters viser til det russiske nyhetsbyrået Interfax, som siterer en ikke navngitt kilde.

Les også

  1. Flystyrten i Svartehavet var neppe terror

  2. Russisk fly på vei til Syria styrtet i Svartehavet. Store deler av Røde Arme-koret omkom

Les mer om

  1. Russland
  2. Fly