Verden

Svensk politi jakter på fire menn etter brutalt dobbeltdrap

Svensk politi har ennå ikke pågrepet noen etter det brutale kafémordet i drabantbyen Rinkeby i Stockholm. To menn i 20-årene, angivelig brødre, ble skutt mens de satt og spiste, ifølge svenske medier.

To personer ble skutt og drept på en restaurant i Rinkeby nordvest Stockholm. Foto: Claudio Bresciani/AP / NTB scanpix

  • NTB

Politiet opplyser at det er snakk om minst to gjerningsmenn, mens Aftonbladet skriver at politiet jakter på i alt fire menn.

– Det finnes mange teorier om hva som har skjedd, men vi vil ikke kjøre oss fast i ett spor, sier politiets talsmann, Mats Eriksson, til nyhetsbyrået TT.

Politiet kunne lørdag formiddag ikke bekrefte at ofrene var brødre ettersom de ennå ikke var identifisert.

  • Hemmelig politirapport: Her er Sveriges farligste nabolag

Flyktet til oppvasken

Eieren av kafeen har fortalt til Aftonbladet at de to mennene ble beskutt da de satt og spiste ved ett bord. De flyktet deretter inn i oppvaskrommet, men gjerningsmennene skal ha fulgt etter dem, ifølge kaféeieren, som selv ikke skal ha vært til stede.

Ifølge Aftonbladets kilde ble ett av ofrene skutt i hodet. SVT opplyser at flere menn med maskingevær skal ha kommet inn på kafeen og skutt personene som satt ved et bord.

To til tre gjerningsmenn i 20-25-årsalderen forlot åstedet i en hvit bil, oppgir samme kilde. De skal ha brukt både automatvåpen og pistol. Politiet vil hverken bekrefte eller avkrefte opplysningene.

SVT opplyser at flere menn med maskingevær skal ha kommet inn på kafeen og skutt personene som satt ved et bord. Foto: Claudio Bresciani/TT / NTB scanpix

Storstilt jakt

Politiet fikk melding om skuddene nordvest i Stockholm like før klokken 22 fredag kveld. Utover natten jaktet store politistyrker på gjerningspersonene.

Ifølge TTs fotograf var flere hundre mennesker samlet i området sent fredag kveld.

Politiet opplyser at folk kastet gjenstander mot patruljene som rykket ut til åstedet.

Les mer om

  1. Stockholm
  2. Politiet