Verden

Tusenvis av migranter har slått leir ved Den engelske kanal

Paris (NTB-AFP): Selskapet som driver togtrafikken under Den engelske kanal, krever erstatning etter problemer som følge av at tusenvis av migranter har slått leir på fransk side av tunnelen.

Eurotunnel krever 9,7 millioner euro, drøyt 86 millioner kroner, fra den franske og britiske regjeringen.
  • Ntb

Eurotunnel krever 9,7 millioner euro, drøyt 86 millioner kroner, fra den franske og britiske regjeringen. Eurotunnel opplyser at de søker kompensasjon etter at selskapet har brukt 13 millioner euro på sikkerhetstiltak i første halvår av 2015 for å stoppe migranter fra å komme seg fra Frankrike til England. Summen er like stor som den selskapet brukte på sikkerhetstiltak i hele 2014.

— Den britiske regjeringen har allerede forpliktet seg til å betale 4,7 millioner euro for 2015, opplyser selskapet.

Flyktningene forsøker å komme seg til England ved å gjemme seg i lastebiler og godstog. Minst fire mennesker har mistet livet i og rundt tunnelen de siste ukene.

Den siste tiden er togtrafikken gjennom tunnelen blitt innstilt flere ganger. I begynnelsen av denne måneden måtte togene innstilles etter at 150 migranter forsøkte å storme terminalen i Calais. Togtrafikken har også blitt rammet av en streik blant franske ferjearbeidere. (©NTB)

Les også

  1. Norsk skip setter 451 migranter i land på Sardinia

  2. Dødens flyktningerute

  3. Redningsskip med migranter fikk ikke gå til havn