Politiet mener mann (29) kjørte inn i folkemengden med vilje

BERLIN/ OSLO (Aftenposten): En bil har kjørt inn i en folkemengde under en karnevalsfeiring i en by i Hessen i Tyskland. Flere personer er skadet, opplyser politiet.

En bil har kjørt inn i en folkemengde under en karnevalsfeiring i byen Volkmarsen i Hessen i Tyskland.

Politiet går ut fra at sjåføren kjørte inn i folkemengden med vilje og har avlyst alle karnevalsopptog i Hessen, skriver tyske medier. Ifølge distriktskringkastingen Hessenschau er sjåføren en tysk mann på 29 år, som skal være fra Volkmarsen.

Mannen er pågrepet av politiet. Ifølge Spiegel skal mannen ha vært sterkt beruset.

Flere barn er blant de skadede, melder tyske medier.

– Ifølge de første opplysningene er flere personer skadet, heter det fra politiet.

Avisen Bild meldte at mer enn 30 personer skal være skadet. Senere bekreftet politiet at antall skadede er rundt 30. Åtte til ti av disse er ifølge politiets talsmann Henning Hinn alvorlig skadet.

Les også

Tysklands høyreekstreme er farligere enn før. Tobias R. (43) drepte ti og skadet flere.

Sjåføren er pågrepet

Politiet opplyser at de foreløpig ikke kan gi detaljer om hendelsen. De bekrefter imidlertid at føreren er pågrepet, men at det er for tidlig å si noe om et eventuelt motiv.

Ifølge Spiegel er ikke mannen tidligere blitt lagt merke til som politisk ekstremist eller islamist.

Ifølge tyske medier skal sjåføren ha kjørt gjennom plastbarrierer som var satt opp av politiet rundt paradeområdet, skriver Reuters.

Den arresterte mannen skal foreløpig ikke være istand til å svare på spørsmål, skriver tyske Spiegel.

Sjåføren skal ha kjørt en sølvfarget Mercedes stasjonsvogn (bildet) inn i folkemengden.

Midt under karnevalsfeiringen

Hendelsen skjedde mandag ettermiddag midt under karnevalsfeiringen i byen Volkmarsen i delstaten Hessen. Rundt 1500 mennesker var samlet under feiringen.

Samme dag ble ofrene for masseskytingen i Hanau, som skjedde forrige uke, begravet. Hanau ligger i likhet med Volkmarsen i delstaten Hessen. Det er dermed andre gang på én uke at folk i området opplever angrep.

Volkmarsen ligger rundt 280 kilometer sør for Berlin og har en befolkning på 7000 innbyggere.

Politiet vil ikke gi detaljer

Den tyske nyhetssiden HNA siterte vitner, som sa at det så ut som sjåføren med vilje hadde kjørt rett mot barn i paraden og gitt bånn gass inn i folkemengden, ifølge Reuters. Mannen kjørte rundt 30 meter gjennom folkemengden, før han stoppet.

Politiet i Hessen opplyser at de foreløpig ikke kan gi detaljer om hendelsen og advarer folk mot å spre ubekreftede opplysninger.