Verden

Politiet tror kortslutning utløste brannen i Notre-Dame

Brannen i Notre-Dame-katedralen i Paris ble trolig utløst av en elektrisk kortslutning, tror etterforskerne.

Kortslutning i det elektriske anlegget, er politiets hovedteori etter brannen i Notre-Dame-katedralen i Paris. Foto: Gigarama.ru / AP / NTB Scanpix

  • NTB-AP

En fransk politikilde som ønsker å være anonym opplyser at elektrisk kortslutning foreløpig er etterforskernes hovedteori etter brannen i den nærmere 800 år gamle katedralen.

Politikilden innrømmer at etterforskerne av sikkerhetsgrunner foreløpig ikke har innledet jakten på svar inne i katedralen.

  • – En himmelsk inngripen at Notre-Dames tre rosevinduer er intakte

Det er fortsatt fare for at deler av veggene skal rase sammen, og det pågår nå derfor arbeid for å støtte opp disse med bjelker.

Dette bildet ble tatt da spiret på Notre-Dame-katedralen falt ned under brannen. Foto: Thierry Mallet / AP / NTB Scanpix

Byggefirmaet Le Bras Frères, som drev med restaureringsarbeid på taket av katedralen, avviser at deres arbeid kan ha utløst brann.

Ifølge en talsmann for firmaet ble det verken sveiset eller brukte varme på andre måter på taket, bare montert stillaser til senere bruk i restaureringsarbeidet på taket og spiret.

Den siste arbeideren forlot ifølge firmaet taket én time før brannen ble oppdaget.

  1. Les også

    - Nidarosdomen er beskyttet mot en brann som den i Paris

  2. Les også

    Parisere i sorg: – Byen vår har mistet sin sjel, sitt hjerte

Les mer om

  1. Brann