Verden

FN: Over 1.000 sivile drept i Idlib-provinsen i Syria

Over 1.000 sivile er drept i Idlib siden syriske regjeringsstyrker med russisk flystøtte innledet en offensiv mot opprørere i provinsen i april, ifølge FN.

Over 1.000 sivile er ifølge FN drept siden syriske regjeringsstyrker med russisk flystøtte innledet en offensiv mot opprørere i idlib-provinsen for fire måneder siden. Dette bildet viser resultatet av et flyangrep mot landsbyen Ihsem i slutten av august. Foto: De hvite hjelmene / AP / NTB scanpix
  • NTB

Av de 1.089 sivile som er drept, er 1.031 drept av syriske regjeringsstyrker og deres allierte, sier FNs høykommissær for menneskerettigheter, Michelle Bachelet.

Hun kaller de høye tapstallene «forferdelige, skammelige og dypt tragiske» og viser til at 51 helsestasjoner og sykehus også er påført skader under kamphandlingene.

– Man er tilsynelatende lite bekymret over tap av sivile liv i forsøkene på å ta kontroll over territorier, sier Bachelet.

Syriske regjeringsstyrker hevdet sist helg å ha innført ensidig våpenhvile i Idlib, og russiske fly skal ikke ha vært på vingene over provinsen siden.

Idlib-provinsen har til nå i stor grad vært kontrollert av den ytterliggående islamistgruppa Hayat Tahrir al-Sham (HTS), som har nære bånd til al-Qaida. Det er også tyrkiske styrker inne i provinsen, der Tyrkia støtter enkelte opprørsgrupper.

Ifølge FN er over 400.000 mennesker drevet på flukt i idlib som følge av offensiven som ble innledet 30. april.

Les også

  1. Fem år etter at opprørere tok kontroll over byen, inntar Assads styrker by i nord

  2. FN sjokkert over opptrappingen i Syria

  3. Syrias regjering sier den går med på våpenhvile på vilkår

Les mer om

  1. Syriakrigen
  2. Krig
  3. Syria