Verden

Nigel Farage truffet av milkshake

Brexit-lederen Nigel Farage ble truffet av en flygende banan- og salt karamell-milkshake da han drev valgkamp i Newcastle mandag.

Nigel Farage måtte fortsette sin valgkamp-spasertur med melk, banan og salt karamell rennende nedover jakka etter at han ble truffet av en flygende milkshake i Newcastle. Foto: Tom Wilkinson / PA via AP / NTB scanpix
  • NTB

En 32 år gammel mann ble pågrepet for å ha kastet milkshaken på lederen av Brexit-partiet, som måtte fortsette sin spasertur i Newcastles gater med milkshake dryppende nedover jakka.

Gjerningsmannen, Paul Crowther, sa til sitt forsvar at han gjorde det for å protestere mot Farages «galle og rasisme».

Farage selv legger skylden for «milkshakingen» på radikaliserte tilhengere av at Storbritannia ikke forlater EU, som han mener er i ferd med å gjøre normal valgkamp-virksomhet umulig.

Det klissete melkeproduktet er blitt et nytt politisk våpen i Storbritannia og har åpenbart overtatt etter råtne egg og tomater.

Flere andre konservative og høyreradikale kandidater er også blitt rammet av flygende milkshaker under valgkampen, blant dem Tommy Robinson, rådgiver i UKIP og tidligere leder for det nå forbudte English Defence League.

En video som gikk viralt i forrige måned, viser en mann av asiatisk bakgrunn som kaster en milkshake i ansiktet på Robinson. Han rakk å få inn et par svingslag mot mannen før han ble holdt tilbake.

UKIP-kandidaten Carl Benjamin er blitt «milkshaket» minst fire ganger den siste måneden. Som svar dukket han denne uka opp med en kopp fra McDonald's i hånden.

I forrige uke gikk en McDonald's-restaurant i Skottland med på en oppfordring fra politiet om å stanse salget av milkshake under et av Brexit-partiets valgmøter.

Les mer om

  1. Storbritannia
  2. Brexit
  3. EU