Demonstranter holdt ti politifolk som gisler i Ecuador

En gruppe demonstranter i Ecuador har frigitt ti politifolk torsdag, etter å ha holdt dem og 31 journalister som gisler i de pågående protestaksjonene i landet.

En gruppe politifolk som ble tatt til fange av demonstranter under protestaksjonene i Ecuador, blir her vist fram av gruppen som tok dem som gisler. Foto: AP / NTB scanpix

Gislene ble tatt til fange i hovedstaden Quito av en gruppe som representerer urbefolkningen. Politifolkene ble vist av fram på en scene som demonstrantene har satt opp på et kultursenter i byen. 31 journalister som kom for å dekke hendelsene, ble ifølge Bloomberg også tatt som gisler og holdt fanget i flere timer, før de ble frigitt på kvelden torsdag.

Lederen for urbefolkningsgruppen, Jaime Vargas, oppfordret først politifolkene til å slutte seg til protestaksjonen mot regjeringen.

Senere torsdag meldte lokale medier at ti politifolk var frigitt nær kongressbygningen, og at ombudsmann Freddy Carrion og representanter fra FN var til stede. Ifølge avisene El Telégrafo og El Comercio var gislene i god form.

Vargas uttaler at de tok gislene til fange fordi politiet hadde tatt seg inn på området grupperingen okkuperte. De lokale avisene nevner ikke hva som har skjedd med journalistene.

På Twitter takker FNs delegasjon i Ecuador for velviljen, og retter takken til sammenslutningen av urfolksorganisasjoner i landet, CONAIE.

Det søramerikanske landet har vært preget av omfattende og voldelige protester de siste dagene. Til sammen fem mennesker har mistet livet i sammenstøt med sikkerhetsstyrker de siste dagene, ifølge myndighetene.

Demonstrasjonene startet i forrige uke da myndighetene fjernet subsidier på drivstoff, noe som førte til kraftige prisøkninger. Uroen spredte seg fra transportsektoren til studentmiljøene og så til flere urbefolkningsgrupper.