11 amerikanere skadet under Irans hevnangrep

USA innrømmer at minst elleve soldater ble såret under Irans hevnangrep mot en militærbase i Irak i forrige uke.

Åtte amerikanske soldater ble såret i det iranske missilangrepet mot to militærbaser i Irak 8. januar, innrømmer nå USA, som først hevdet at ingen ble rammet.

– Ingen amerikanske soldater ble drept i det iranske angrepet mot Ain al-Asad-basen 8. januar, men flere ble behandlet for symptomer på hjernerystelse fra eksplosjonen og er fortsatt under oppsyn, sa den amerikanske sentralkommandoens talsmann Bill Urban fredag morgen.

Iran skjøt flere titalls missiler mot to irakiske militærbaser med amerikansk personell. Iran hevdet at flere ble både drept og såret, men USA avviste at noen soldater var blitt rammet.

I dagene etter angrepet ble flere soldater sendt fra Ain al-Asad-basen i Irak til det amerikanske forsvarets militærsykehus i Landstuhl i Tyskland, mens andre ble sendt til Arifjan-leiren i Kuwait.

– På nåværende tidspunkt er åtte personer blitt sendt til Landstuhl og tre til Arifjan, sa Urban fredag.

Iran har opplyst at angrepet var hevn for at USA hadde drept den iranske generalen Qasem Soleimani i et droneangrep i Bagdad tidligere i måneden.

Les også

Satellittbilder viser ødeleggelsene etter Irans rakettangrep i Irak

Tilsammen avfyrte Iran 22 raketter mot de to basene, ifølge militæret i Irak.

VG siterer nyhetsbyrået Reuters, som melder at to soldater utplassert i vakttårn fikk hjernerystelse som følge av angrepet.

– Ingen amerikanere ble drept under det iranske angrepet mot Al Asad-basen 8. januar, men flere har fått behandling for hjernerystelsessymptomer fra eksplosjonen, disse er fortsatt under tilsyn, sier kaptein Bill Uran, talsmann for U.S. Central Command i det amerikanske forsvaret til Reuters.

Rundt 1500 amerikanske soldater er utstasjonert ved al-Asad-basen vest i Irak.