Verden

Fem menn pågrepet etter massakre i Mali

Fem menn er pågrepet, mistenkt for å ha vært blant angriperne som sto bak en massakre på mer enn 160 mennesker Mali for en uke siden.

Fem menn er pågrepet etter angrepet som kostet over 160 mennesker livet i Mali for en uke siden. Arkivfoto: Tabital Pulaaku / AP / NTB scanpix
  • NTB

De fem pågrepne var såret og var på sykehus sammen med overlevende etter massakren da de ble pågrepet, opplyser militære kilder.

– Etter at vi transporterte den første gruppen med sårede, oppdaget vi at det var en angriper blant dem, sier en militær kilde i Mopti, sentralt i landet. En annen kilde i forsvaret iser at en tjenestemann som besøkte sykehuset, spurte den mistenkte gjerningsmannen, som innrømmet å ha deltatt i angrepet.

Ytterligere fire menn ble identifisert «som angripere», og påtalemyndigheten besluttet å overføre dem til hovedstaden.

Angrepet 23. mars var det verste i Mali siden franske styrker drev tilbake jihadistgrupper som hadde tatt kontroll over de nordlige delene av landet. Minst 160 gjetere som tilhører folkegruppen fulani, ble drept i angrepet. Milits bestående av en annen folkegruppe, dogon, beskyldes for å stå bak. Det har i lang tid vært konflikter mellom de to gruppene om landområder.

Les også

  1. FN: Antall terrorangrep øker i Mali

  2. Mali lover å oppløse milits etter massakre der minst 134 ble drept

Les mer om

  1. Mali
  2. Terror