Demonstrasjoner mot koronatiltak i Australia

Tusener har gått ut i gatene i Sydney og andre australske byer for å protestere mot koronanedstengingen. Samtidig fortsetter smitten å øke.

«Frihet» står det på en av plakatene til dem som demonstrerte mot koronarestriksjonene i Sydney lørdag.

Flere personer ble pågrepet i Sydney etter at folkemengden brøt gjennom politiets sperringer og kastet plastflasker og planter. Både ridende politi og opprørspoliti var på plass under det myndighetene sier var en ulovlig demonstrasjon.

Demonstrantene brukte ikke munnbind og hadde plakater med krav om «frihet» og «sannheten».

Politiet i delstaten New South Wales sier de anerkjenner og støtter ytringsfriheten og retten til å samle seg fredelig, men sier demonstrasjonen brøt med helsereguleringene.

Det siste døgnet ble det igjen satt rekord med 163 nye smittetilfeller. Sydney har vært stengt ned i fire uker, og folk må ha en god grunn for å forlate hjemmet.

Også i Melbourne ropte munnbindløse demonstranter på «frihet». På ett banner sto det: «Dette handler ikke om viruset. Det handler om regjeringens fullstendige kontroll over folket.

I Adelaide, som også er stengt ned, er det planlagt en bildemonstrasjon. Politiet har varslet at ulovlig aktivitet kan føre til pågripelse.