Ytterligere tre kvinner med søksmål mot Bill Cosby

Over 20 kvinner har til nå kommet med overgrepsanklager mot den profilerte skuespilleren. Fire av dem har saksøkt 77-åringen.

Skuespiller og komiker Bill Cosby har avlyst flere show på grunn av overgrepsanklagene.

Den amerikanske skuespilleren og komikeren Bill Cosby (77) står overfor sterke beskyldninger. Minst 23 kvinner har til nå anklaget Cosby for seksuelt misbruk.

Beskyldningene spenner fra beføling til gjentatte voldtekter. I desember fremmet Judy Huth søksmål mot komikeren. Hun hevdet komikeren forgrep seg på henne da hun var 15 år gammel, men den amerikanske påtalemyndigheten tok ikke ut siktelse på grunn av foreldelsesfristen.

Nå skal ytterligere tre kvinner ha fremmet søksmål mot 77-åringen, ifølge CNN.

Advokat mener påstandene er latterlige

I søksmålet heter det at kvinnene ble kalt løgnere av Cosbys representanter da de kom med påstandene om seksuelt misbruk. Søksmålet dreier seg blant annet om ærekrenkelser og seksuelle overgrep.

Cosbys advokat, Martin Singer, har tidligere kalt bølgen av overgrepsbeskyldninger mot 77-åringen for «latterlig».

Til CNN sier advokaten at det er hinsides all fornuft at «så mange kvinner ikke har sagt noe, gjort noe eller rapportert noe til myndighetene dersom de mener de er blitt misbrukt i så mange år».

LES OGSÅ:

Les også

Påtalemyndigheten vil ikke sikte Bill Cosby

Dette er påstandene:

  • Linda Joy Traitz hevder Cosby forsøkte å voldta henne i Los Angeles i 1969. Hun jobbet da som servitør på en restaurant som Cosby eide, og da Cosby kjørte henne hjem etter skiftet, skal han ha satt seg oppå henne, befølt henne og presset henne ned. Han skal ha også ha forsøkt å presse henne til å ta piller for å slappe av.
  • Therese Serignese jobbet som modell i Las Vegas sent på 70-tallet. Hun hevder Cosby presset henne til å ta narkotika etter en oppvisning. Han skal deretter ha voldtatt henne. Hun sier til New York Daily News at hun ikke har turt å stå frem tidligere på grunn av Cosbys posisjon og at det tok henne 38 år før hun følte seg trygg nok.
  • Tamara Green sier hun møtte Cosby gjennom en felles venn da hun jobbet som modell på 70-tallet. Også Green hevder Cosby ga henne piller. Han skal deretter ha tatt henne med til leiligheten hennes og voldtatt henne der. Ifølge søksmålet skal Cosby ha lagt igjen 200 dollar i leiligheten hennes før han dro.

Cosby har avlyst flere show

Cosbys advokat har avvist alle påstander. Det er lite trolig at myndighetene vil ta ut siktelse mot 77-åringen. Påtalemyndigheten har tidligere vist til foreldelsesloven som begrenser hvor lang tid etter en påstått forbrytelse det kan gå før et eventuelt søksmål må reises.

Skuespilleren, som er mest kjent for sin rolle i 80-tallsuksessen «The Cosby Show», har avlyst flere show som følge av overgrepsanklagene. TV-kanalen NBC skrinla nylig en planlagt TV-serie med ham.

Komikerens kone, Camille Cosby, forsvarer sin ektemann og har uttalt at hun har «en vidunderlig mann» og at «han er offer for falske og grunnløse anklager».