I helgen våknet russiske og rumenske skisentre til oransje snø

I helgen ble deler av Russland og Romania dekket av oransje snø. Nå går fenomenet viralt blant russiske instagrambrukere.

Den rosa ’’skyen’’ over Middelhavet ved Italia viser sand som er blitt fraktet opp i luften og deretter som nedbør i den østlige delen av Europa.

Meteorolog Joustyania Wodziczko ved Meterologisk institutt er kjent med hendelsen som oppsto i Øst-Europa.

– Det er rett og slett vind i høyden som har fraktet sand og støv fra Sahara-ørkenen, i retning den østlige delen av Europa. Sanden ble først blåst opp i Sahara, over Middelhavet og deretter kommet som nedbør i Europa.

Saken ble først omtalt i The Guardian.

Meteorologen forklarer at det skal en sterk luftstrøm til for å klare å løfte sanden opp i skyene, for så å bli sendt videre, i dette tilfellet Russland og Romania.

Har truffet Norge før

Ifølge meteorolog Wodziczko har også Norge opplevd at snøen har blitt farget av sand fraktet helt fra Sahara. Det er flere år siden og da gikk det om Atlanterhavet og traff Narvik.

– Det begynner å bli en stund siden nå, men det gikk en luftstrøm over Atlanterhavet som gjorde at Narvik fikk oransje snø.

Dette bildet fra Rosa Khutor utenfor Sochi i Russland ble tatt fredag 23. mars. Meterologene sier at sand fra Sahara har blitt brakt til østover med vinden.

Oransje snø i OL-byen

Instagrambildene viser at OL-byen Sotsji var et av de stedene som ble dekket av oransje snø. Flere av instagrambildene viser familier som begir seg ut på den litt uvanlig snøfargen.

Unusual oransje snow being experienced. #orangesnow #snowandsand #landscapephotography #phenomenal #epic #lookatthisphotograph #photooftheday #photographer #lands #changesinnature #naturelovers #naturalvibes #naturephotography

– Et marslandskap, skriver instagrambrukeren under.

Hun er forbløffet over det som har skjedd, og trodde det var forbeholdt sydligere strøk. Men nå har det altså skjedd i fjellene i nærheten av Sochi.