Verden

- Minst 32 drept i eksplosjoner i Homs

Minst 32 mennesker er drept og 90 såret i to bombeeksplosjoner i Homs i Syria, ifølge en eksilgruppe.

Sentrale deler av Homs fotografert tidligere i desember.
  • Ntb

Den ene eksplosjonen ble utløst av en bilbombe og den andre var et selvmordsangrep. Begge eksplosjonene rammet bydelen Al-Zahraa midt i Homs, ifølge den syriske London-baserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Det var mandag formiddag usikkerhet rundt antall drepte og sårede. Ifølge statlig syrisk fjernsyn ble 14 mennesker drept og 132 såret i de to eksplosjonene.

Innbyggerne i denne bydelen er hovedsakelig alawitter, en liten minoritet av Syrias befolkning. President Bashar al-Assad tilhører denne sjiamuslimske sekten.

Mandagens angrep var det andre på litt over to uker i Homs. 12. desember opplyste lokale myndigheter og SOHR at minst 16 ble drept og 54 såret i den samme bydelen. Ekstremistgruppen IS hevdet å stå bak angrepet tidligere denne måneden.

I begynnelsen av desember inngikk opprørere og regjeringsstyrkene en avtale om å evakuere sivile fra den krigsherjede byen, og at 2.000 opprørere og familiemedlemmer skulle få fritt leide fra området. Etter fullførelse av avtalen var det ventet at hele Homs skulle komme under regjeringsstyrkenes kontroll.

Blir du forvirret av syriakrigen? Her kan du få oversikt over hvem som er hvem:

Les også

  1. Dette er aktørene og deres mål i Syria-krigen

  2. - Opprørere evakueres fra by i Syria

  3. FN-avtale sikrer trolig evakuering av 300 syriske familier

  4. USA forsøkte å få i stand militærkupp i Syria