Verden

Irsk minister: Brexitavtale kan komme i løpet av få dager

En avtale mellom EU og Storbritannia kan bli sluttført i løpet av de nærmeste dagene, sier Irlands statsminister Simon Coveney.

Irlands statsminister ber EU-landene fortsatt ha tillit til Michel Barnier (bildet), som forhandler om en avtale mellom EU og Storbritannia etter brexit. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

 • NTB-AFP-Ritzau

– Nå må ikke gi etter, sier Coveney i et radiointervju og legger til at de 27 Eu-landene må fortsette å stole på sin forhandlingsleder, Michel Barnier.

– Klarer vi det, er det gode sjanser for at vi kan komme i mål med en avtale i løpet av de nærmeste dagene, sier Coveney. Han håper på en avtale, men sier det er uaktuelt med flere utsettelser eller å fortsette på overtid når overgangsperioden etter brexit går ut ved nyttår.

Barnier informerte onsdag EU-ambassadørene om forhandlingene med britene og sa at han ikke kunne garantere at det ble noen avtale i det hele tatt.

Ifølge noen av diplomatene forklarte Barnier at det i løpet av de nærmeste dagene vil bli klart om forhandlingene lykkes eller ikke, og at det kan skje torsdag kveld eller fredag.

Også diplomater Reuters har snakket med, tror de nærmeste dagene blir avgjørende. De sier de håper en avtale kan bli inngått fredag eller til helgen.

I en folkeavstemning i Storbritannia i 2016, ble det flertall for å forlate EU. Etter flere år med forhandlinger, gikk landet formelt ut av unionen natt til 1. februar i år, etter 47 års medlemskap.

 1. Les også

  Mens brexit-skipet synker, står Boris Johnson alene tilbake på dekk. Ubesluttsom og venneløs.

 2. Les også

  Brexit-forhandlinger ansikt til ansikt

 3. Les også

  Aftenposten mener: Ikke kluss med EØS-avtalen

Les mer om

 1. Brexit
 2. Brexit
 3. EU
 4. Storbritannia

Brexit

 1. VERDEN
  Publisert:

  Papirmølle i kjølvannet av brexit skaper trøbbel

 2. LEDER
  Publisert:

  Brexit er nå et faktum. Da må man håpe det blir vellykket.

 3. VERDEN
  Publisert:

  Brexit-avtale eller ikke? Fest sikkerhetsbeltene! Det blir kaos på grensene uansett.

 4. VERDEN
  Publisert:

  Johnson før Brussel-visitt: Vi står langt fra hverandre

 5. VERDEN
  Publisert:

  Fastlåste brexitforhandlinger fortsetter – britisk minister til Brussel

 6. VERDEN
  Publisert:

  Brexit-samtalene gjenopptas søndag