Kona til Ted Cruz klaget i avslørende SMS-er at hun frøs. Så dro familien fra Texas-uværet til Mexico

Senator Ted Cruz fra Texas beklager etter å ha blitt utsatt for kritikk for å ha dratt til Mexico mens delstaten hans var uten strøm og vann.

Her er Ted Cruz på Cancún International Airport på vei til USA. – I etterpåklokskapens lys ville jeg ikke ha reist, sier han.

Politiske motstandere hos demokratene krevde at Cruz må gå av etter at han dro til Cancún på Yucatán-halvøya. Selv det republikanske partiets leder i Texas nektet å forsvare Cruz.

– Dette er noe han må svare på overfor sine velgere, sa Allen West på spørsmål om senatorens reise.

Cruz svarte først på kritikken med å vise til at han skulle følge sine barn til Mexico, og at han oppholdt seg i Cancún i kun ett døgn, fra onsdag til torsdag denne uken, før han dro hjem til Texas.

Ifølge The New York Times skal senatorens kone, Heidi Cruz, ha klaget i avslørende SMS-er hun sendte til venner og naboer i Houston, over at familiens hus var iskaldt, og at hun frøs.

Avisen har fått se SMS-ene og skriver at alt tyder på at Mexico-turen til luksushotellet Ritz-Carlton i Cancún ble tatt spontant for å komme unna det kalde været.

I meldingene Heidi Cruz sendte, inviterte hun også flere av sine venner til å reise til Mexico, slik at de kunne være sammen.

– Skolene er stengt hele uken, og jentene våre spurte om de kunne dra til Mexico med venner. Jeg ønsket å være en god far, så jeg fløy sammen med dem i går kveld og flyr tilbake i ettermiddag, sa Cruz i en uttalelse fra Mexico torsdag.

Mexico-turen fant sted etter at han tidligere i uken i et radiointervju oppfordret folk i Texas til å holde seg hjemme. Hundretusener var fortsatt uten strøm og vann da han kom tilbake senere torsdag.

– Det var et opplagt feilsteg, og i etterpåklokskapens lys ville jeg ikke ha reist, sa han tilbake på amerikansk jord torsdag kveld. Han forklarte da at han dro tilbake til USA fordi han innså at han trengtes der. Han sa at han egentlig skulle være i Mexico gjennom helgen.

– Jeg ønsket ikke at all ropingen og hylingen rundt denne turen skulle fjerne fokus fra de virkelige sakene som texanerne bryr seg om, og det er å sørge for at alle er trygge, sa Cruz.

I desember angrep Cruz ifølge New York Times den demokratiske ordføreren Stephen Adler i Austin for å ha tatt en tur til Cabo San Lucas i Mexico mens Adler selv sa til sine velgere at de måtte «bli hjemme» under pandemien.

Twitter fulgte han opp med å kalle Adler for en «fullstendig hykler».

Var presidentkandidat for republikanerne

Ted Cruz stilte opp i presidentracet blant republikanerne i 2016. Trump ga ham da økenavnet «Lying Ted» (Lyvende Ted). Det er ventet at Cruz vil stille som kandidat til å bli nominert som presidentkandidat også i 2024.

6. januar var han en av de republikanske senatorene som stemte mot å godkjenne det amerikanske presidentvalget i Senatet.

I sosiale medier gis Cruz nå et nytt kallenavn: #FlyingTed.

Familiehunden Snowflake, som er en puddel, skal ifølge amerikanske medier ha blitt etterlatt i Texas under turen til Mexico.