Ung jente skadet etter bombeeksplosjon ved Göteborg

En ung jente fikk splintskader i en eksplosjon ved Göteborg sent lørdag kveld. Fire politibetjenter havnet på sykehus da to politibiler kolliderte kort tid etter.

Politiets bombegruppe på stedet etter eksplosjonen.
  • Kristian Havnes Klemetzen
  • NTB

Klokken 23.36 lørdag ringte alarmtelefonene hos politiet i Göteborg: En bombe eller en annen sprengladning hadde eksplodert ved inngangen til et leilighetsbygg på Hisingen.

Inngangsdøren til bygget ble fullstendig ødelagt, og over 40 vinduer fikk skader.

– Vi jobber med å kartlegge hva som eksploderte. Det kommer til å ta litt tid før vi får vite det. Da vil vi gå ut med funnet offentlig, sier Stefan Gustafsson, pressetalsperson i Väst politidistrikt, til Aftenposten.

En ung jente fikk splintskader. Det er uklart nøyaktig hvor hun befant seg, og skadene hennes skal ikke være alvorlige.

– Hun ble tatt hånd om på stedet av ambulansepersonell og har ikke hatt behov for å reise til sykehus. Det var med andre ord lettere skader hun fikk. Ingen andre fikk fysiske skader, sier Gustafsson.

Fire unge menn og gutter pågrepet

Etter at politiet rykket ut, ble fire unge menn og gutter pågrepet. De skal være mellom 17 og 20 år gamle, og de mistenkes for drapsforsøk og farlig skadeverk.

– De er inne til avhør. De er til en viss grad kjenninger av politiet fra tidligere, sier Stefan Gustafsson.

Stefan Gustafsson i Väst politidistrikt i Sverige.

– Hvordan vil du karakterisere området Hisingen utenfor Göteborg?

– Det er et område som spesielt den senere tiden er blitt preget av ulike konflikter mellom det vi kan kalle gjenger. Det er mulig at det finnes en kobling til dette, men det kan vi foreløpig ikke si med sikkerhet. Men dette glemmer vi heller ikke underveis i etterforskningen.

Politibiler kolliderte

Like etter eksplosjonen kolliderte to politibiler. Fire politifolk ble skadet og sendt til sykehus.

– Den ene bilen måtte skjæres opp. Skadene er ikke livstruende, men det skal dreie seg om flere brudd, sier Johan Ljung i Göteborg-politiet.

– Det er litt uklart om dette var i direkte sammenheng med eksplosjonen, dette skjedde rundt en halvtime senere. Denne hendelsen er foreløpig litt uklar, men tre politibetjenter ble sendt med ambulanse og en med politibil til sykehus, sier Stefan Gustafsson til Aftenposten.

I søket etter gjerningsmennene ble det også brukt politihelikopter. Tre av de mistenkte skal ha blitt pågrepet etter en biljakt.

En mistenkelig gjenstand ble funnet ved inngangen til et leilighetsbygg ikke langt unna eksplosjonsstedet. Gjenstanden ble etter hvert fjernet av bombeteknikere.

– På dette stedet jobber vi også videre utover søndagen, sier pressetalsperson Stefan Gustafsson til Aftenposten.