Politiet stengte sentrum av Washington: Pågripelser og slagsmål i natt

WASHINGTON (Aftenposten): Politisirenene lød jevnt og trutt i Washington DCs gater lørdag kveld. Minst 20 ble arrestert.

Et medlem av den militante gruppen Proud Boys i slagsmål med en antifa-demonstrant i Washington.

Utenfor det berømte Willard-hotellet samlet noen hundre Trump-tilhengere seg i en sirkel. De holdt hverandres hender, ba til Gud og endte bønnen med rop om at «Kristus er konge» og «fire år til».

Kort tid før hadde anti-Trump-demonstranter kastet fyrverkeri på Trump-tilhengere som spiste middag på uterestaurant.

Utover kvelden holdt Trump-tilhengere flere enkeltdemonstrasjoner i gatene.

Sperret av store områder

Kvartalene rundt Det hvite hus var lørdag kveld – natt til søndag norsk tid – sperret av store styrker. I de fleste kryss sto politibiler med blålys. Politi og Secret Service-agenter patruljerte i stort antall.

I gatene jublet tusenvis av Trump-tilhengere fortsatt og veivet med flagg. Tidligere på dagen hadde de marsjert fra Freedom Plaza rett ved Det hvite hus til Høyesterett.

Kamprop i kveldsmørket

Kampropene «ikke stjel valget», «tøm sumpen» og «USA» lød til langt på kveld. Joe Bidens valgseier er årsaken til protestene. Trumps tilhengere mener i likhet med presidenten at valgfusk avgjorde valget.

Samtidig brøt det flere steder ut sammenstøt. På ene siden sto aktivister mot Trump. På den andre sto grupper av Trump-tilhengere. Blant annet barket Proud Boys og såkalte Antifa-demonstranter sammen.

Tidlig på kvelden meldte politiet i byen at ti personer var arrestert. Senere på kvelden ble det oppdatert til 20. Blant anklagene: brudd på våpenlovene, kroppsskade og angrep på politiet.

Da mørket falt på, kom nemlig flere motdemonstranter til. Gruppene ropte ukvemsord til hverandre, kastet flasker og endte i regelrette slagsmål med slag og spark. Minst en person er rapportert knivstukket. Politiet var raskt til stede under flere slike hendelser og gikk mellom bråkmakerne.

Tidlig lørdag kjørte presidentens kortesje kjørte forbi tilhengerne. Han var på vei til en golfbane i Virginia. På kvelden fortsatte Trump å tvitre påstander om valgfusk.

Senere tvitret han også om gatekampene: