Verden

Nye oppskytinger fra Nord-Korea – avlyser videre samtaler med sør

Nord-Korea har avfyrt to nye raketter som landet i havet. Samtidig avlyser regimet samtaler med Sør-Korea.

Nord-Koreas leder Kim Jong Un fotografert 25. juli da han observerte en prøveoppskyting. Natt til fredag ble nye raketter sendt opp, ifølge sørkoreanske militære kilder. Foto: KCNA/ AP/ NTB scanpix

 • NTB

Sør-Koreas forsvarsledelse sier at rakettene fredag ble skutt ut fra et område på nordøstkysten av Nord-Korea. Det blir tolket som et forsøk på å presse USA og Sør-Korea.

– Vi har ikke noe mer å snakke om med sørkoreanske myndigheter, og vi har ikke noe ønske om å sette oss sammen med dem igjen, sa Nord-Koreas talsmann for Komiteen for fredelig gjenforening av landet noen timer før oppskytningen.

Landet har gjennomført en rekke tester av det som skal være ballistiske missiler med tilsynelatende kort rekkevidde de siste ukene. Samtidig har landet uttrykt frustrasjon over stagnerte atomforhandlinger med USA samtidig som tradisjonen med årlige felles militærøvelser er blitt videreført mellom USA og Sør-Korea.

I en uttalelse fra Nord-Korea torsdag kveld gikk det fram at landet omtaler den felles øvelsen, som startet i forrige uke, som en «generalprøve for krig». Nord-Korea har videre avlyst alle videre samtaler med Sør-Korea om en forsoning mellom landene, melder nyhetsbyrået Reuters.

Foreningsdepartementet i Seoul sier kommentarene fra nord ikke er forenelig med avtalene som er gjort mellom landene. Dette inkluderer Panmunjom-erklæringen som ble undertegnet av Nord-Koreas leder Kim Jong-un og Sør-Koreas president Moon Jae-in i april i fjor.

– Vi vil tydelig påpeke at kommentarene ikke vil hjelpe til med å forbedre forholdet, sier en tjenestemann i departementet.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Nord-Korea
 2. USA
 3. Atomvåpen

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Nyhetsbyrå: Ny rakettest fra Nord-Korea

 2. VERDEN

  Sør-Korea: Nord-Korea testet ny rakett

 3. VERDEN

  Mens Trump roser Kim, bygger Nord-Korea nye våpen og har funnet en ny favorittfiende

 4. VERDEN

  Yonhap: Nord-Korea avfyrte to nye raketter

 5. LEDER

  Aftenposten mener: Liten grunn til bekymring for nordkoreansk rakettesting

 6. VERDEN

  Nord-Korea sier rakettest var en advarsel til Sør-Korea