Verden

Nederlag for Trump i to primærvalg

Både i North Carolina og i Kentucky satte velgerne foten ned for president Donald Trumps utvalgte kandidater i Republikanernes nominasjonsvalg.

Tålmodige velgere står i kø for å stemme i nominasjonsvalget i Lexington i Kentucky. Et uventet høyt oppmøte gjorde at folk måtte vente i minst halvannen time for å få stemme. Foto: Timothy D. Easley / AP / NTB scanpix

 • NTB

I delstaten North Carolina falt valget på den 24 år gamle investoren Madison Cawthorn som kandidat til Representantenes hus. Han slo den Trump-støttede eiendomsmegleren Lynda Bennett i kampen om et sete som ble ledig da Mark Meadows forlot Kongressen for å bli stabssjef i Det hvite hus.

I Kentucky ble den republikanske kongressmannen Thomas Massie nominert for en sjette periode. I mars kalte Trump libertarianer-orienterte Massie for en «katastrofe for Amerika» da sistnevnte tvang de folkevalgte tilbake til Washington for å stemme over en koronakrisepakke.

Forsinkelser

Cawthorn har sagt at han er Trump-tilhenger, og Massie er sterkt konservativ. Like fullt er deres seirer pinlig for presidenten, hvis egen valgkamp har begynt å vakle den siste tiden, skriver nyhetsbyrået AFP.

Tirsdag holdt også Demokratene nominasjonsvalg i New York og Kentucky. Flere resultater var forsinket mens valgfunksjonærer telte poststemmer, som det er langt flere av som følge av pandemien.

Demokratenes kongressrepresentant Alexandria Ocasio-Cortez møtte pressen ved valgkamplastebilen sin i Astoria i Queens på valgdagen. Foto: Kathy Willens / AP / NTB scanpix Foto: Kathy Willens / AP / NTB scanpix

Ocasio-Cortez nominert

I New York er det klart at Alexandria Ocasio-Cortez har slått utfordrerne i det 14. kongressdistrikt. Den progressive 30-åringen ble overraskende ble valgt inn i Representantenes hus for to år siden.

Hjemdistriktet i Queens og The Bronx er blant de hardest koronarammede i byen, og tradisjonell valgkamp har derfor vært umulig de siste tre månedene.

For lengst er det klart at Joe Biden etter alt å dømme blir Demokratenes presidentkandidat, og han vant som ventet nominasjonsvalgene både i New York og Kentucky tirsdag.

Les mer om

 1. Amerikansk politikk

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Bidens seier feires med stor jubel. Men på bakrommet er det «sinne og tårer».

 2. VERDEN

  Biden hylles etter nattens tale. Eksperter mener Trump-teamet har gjort en tabbe.

 3. VERDEN

  Disse øyeblikkene er verdt å huske fra den amerikanske valgkampen

 4. VERDEN

  Presidenten vil «teste om systemene som skal motarbeide valgfusk» er gode nok

 5. VERDEN

  Biden har stø kurs mot Det hvite hus, mener eksperter

 6. VERDEN

  Målinger foran senatsvalget får demokratene til å smile. Håper å gjenvinne makten i Washington.