Verden

Tre drept og flere knivstukket i park i Storbritannia

Politiet i den engelske byen Reading bekrefter at tre personer er drept i et knivangrep i en park i byen og at en 25 år gammel mann er siktet for drapene.

Nødetater ved Forbury Gardens lørdag kveld i Reading i Storbritannia.
  • NTB
  • Adriane Lilleskare Lunde
    Journalist

Politiet har startet drapsetterforskning etter at tre personer er drept og tre andre er alvorlig skadd. En 25 år gammel mann fra Reading er pågrepet og siktet for ugjerningen. Politiet ber om at publikum ikke deler videoer fra hendelsen i sosial medier.

– Ingen terrorhandling

– Det er foreløpig ikke holdepunkter for å behandle dette som en terrorhandling, men saken etterforskes åpent, og vi får støtte fra kontraterrorpolitiet, skriver i politiet i Thames Valley i pressemelding natt til søndag.

– På det nåværende tidspunktet ser vi ikke etter noen andre som kan ha forbindelse med dette. Det er heller ikke noe annet som tilsier at det noen ytterligere fare for publikum, men vi oppfordrer folk til å være oppmerksomme, sier kriminalsjef Ian Hunter.

Den britiske avisen The Telegraph meldte lørdag at tre personer er døde og to kritisk skadet etter knivstikking i historiske Forbury Gardens i Reading. De skadede ble fraktet til Royal Berkshire Hospital for behandling.

Luftambulanse i Forbury Gardens i Reading lørdag.

Ba innbyggerne holde seg unna

Bilder fra parken viste at nødetatene var på stedet i form av politi- og ambulansepersonell. Minst 16 politibiler befant seg i parken. To luftambulanser landet like ved.

Øyenvitner beskrev flere personer som lå urørlig på bakken, mens andre drev med gjenopplivningsforsøk.

Byrådsleder Jason Brock gjentok på Twitter politiets oppfordring om at innbyggerne må holde seg unna parken grunnet den alvorlige hendelsen.

Innenriksminister Priti Patel uttrykker sin bekymring på sosiale medier.

Tidligere på dagen hadde Black Lives Matter-bevegelsen en demonstrasjon i parken, men ifølge kilder har trolig ikke knivangrepet sammenheng med dette. Det melder NTB.

Johnson kommenterer

Parken der angrepet skjedde ligger i Reading utenfor London. Tidligere på dagen hadde Black Lives Matter-bevegelsen en demonstrasjon i parken, men politiet avviser at det er noen sammenheng mellom dette og knivangrepet.

– Dette skjedde tre timer etter at demonstrasjonen var avsluttet, sier Hunter.

Storbritannias statsminister Boris Johnson har kommentert hendelsen på Twitter hvor han skriver:

– Mine tanker går til dem som er berørt den grusomme hendelsen i Reading, og min takk går til nødetatene som er på stedet.

  • Vil du lese flere artikler fra Aftenpostens utenriksredaksjon? Følg oss på Facebook og Twitter

Les mer om

  1. Storbritannia
  2. Vold