Verden

Enkemann ber Twitter slette Trumps «ondskapsfulle løgn»

Donald Trump har på ny tvitret en konspirasjonsteori om at en av hans kritikere står bak drap. Twitter avviser kravet fra en enkemann om å slette meldingene.

President Donald Trump spredte i helgen en grunnløs påstand om at Joe Scarborough hadde noe å gjøre med praktikantens død i 2001. Tirsdag tvitret han på ny om en påstått «cold case». Alex Brandon / AP / NTB scanpix

 • NTB

USAs president spredte i helgen nok et grunnløst rykte til sine 80 millioner Twitter-følgere. Tirsdag mer enn antydet presidenten at programlederen Joe Scarborough, en av Trumps argeste kritikere i mediene, sto bak drap på sin praktikant i Florida 2001.

Trump har flere ganger forsøkt å implisere ham i dødsfallet, på tross av at Scarborough befant seg i Washington da praktikanten døde.

– Vennligst slett disse twittermeldingene, skrev Timothy J. Klausutis til Twitter-sjef Jack Dorsey i et brev som The New York Times publiserte tirsdag.

Les også

Twitter faktasjekker Trump for første gang

MSNBC-anker Joe Scarborough har bedt presidenten om å slutte med de grunnløse anklagene. Steven Senne/AP/NTB scanpix

Hjertefeil

Klausutis' kone, 28 år gamle Lori Kaye, ble funnet død på Scarboroughs kontor i Florida i juli 2001. Hun var praktikant for Scarborough, som den gang var kongressmann for Trumps parti republikanerne.

Kona hadde en hjertefeil, besvimte og slo hodet på jobben. Legene slo fast at dødsfallet var en ulykke.

Klausutis mener Trumps Twitter-meldinger er et brudd på selskapets retningslinjer. Han kaller påstandene «ondskapsfulle løgner» og anklager presidenten for å utnytte konas ettermæle for politisk vinning. Men Twitter kommer ikke til å slette meldingene.

– Vi er veldig lei oss for den smerten som disse meldingene, og den oppmerksomheten de får, påfører familien, sier en talsperson for selskapet til nyhetsbyrået Reuters tirsdag.

Les også

USA har nå passert 100.000 dødsfall

«Obamagate»

Scarborough, som er programleder i «Morning Joe» på TV-kanalen MSNBC, har bedt presidenten slutte med de grunnløse anklagene.

Det siste forsøket på karakterdrap på Scarborough føyer seg inn i en rekke eksempler på at Trump sprer konspirasjonsteorier.

Mens koronapandemien krever stadig flere liv, USA rammes av økonomisk krise, og oppslutningen om Trump daler på meningsmålingene, refererer presidenten stadig til «Obamagate» og en påstått forbrytelse knyttet til forgjengeren.

I årevis før han ble valgt til president i 2016, var Trump blant de mest toneangivende stemmene i den såkalte «birther»-bevegelsen, som feilaktig hevdet at president Barack Obama ikke var født i USA.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Amerikansk politikk
 2. Jack Dorsey
 3. Trump
 4. Twitter

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Twitter faktasjekker Trump for første gang

 2. VERDEN

  Trump går i strupen på Twitter

 3. VERDEN

  USAs president delte video med «hvit makt»-slagord

 4. VERDEN

  Trump har undertegnet presidentordre om sosiale medier

 5. VERDEN

  Trump mot Twitter: – Trump er delvis skapt av Twitter. Derfor er dette en kamp.

 6. VERDEN

  Kan munnbindet felle Trump? Det lille tøystykket er blitt et politisk symbol i et USA i valgkampmodus.