Politiet: Nytt drapsforsøk i Malmö. Gutt skadet etter ny skyteepisode.

Alarmen har gått igjen i Malmö. To personer er pågrepet, opplyser politiet.

En person skal være skadet etter en ny skyteepisode i Malmø.

Politiet er på plass med store styrker. Klokken 19 meldte svensk politi at de har funnet en person med skader i nærheten av åstedet, og at ambulanse er tilkalt.

Dette viste seg å være en gutt under 18 år. Senere mandag kveld var skadeomfanget fortsatt uklart, men ikke livstruende, skriver Aftonbladet.

Politiet opplyser at de klassifiserer hendelsen som et drapsforsøk.

To personer pågrepet

Et kjøretøy på adressen fikk skuddskader. Politiet melder at de er i gang med å avhøre vitner. De har sperret av det aktuelle området i Jöns Risbergsgatan.

En nabo forteller at han hørte mange skudd, som lyden av et magasin i et automatvåpen, skriver Aftonbladet.

Gjerningsmennene har stukket av i en bil, ifølge vitneforklaringer.

To personer ble mandag kveld pågrepet i tilknytning til saken.

Da politiet kom til stedet, fant de først bare en bil med skuddskader. Rundt en halvtime etter fant de en skadet person i nærheten.

15-åring drept

Malmö har opplevd flere alvorlige voldsepisoder de siste ukene. Lørdag kveld skjedde et nytt, brutalt drap. En 15-åring ble skutt og drept på en pizzeria. En 18-åring ble også skadet i hendelsen.

Gjerningsmennene åpnet ild fra en bil.

Malmö har slitt med gjengkriminalitet, dødbringende skyteepisoder og eksplosjoner i lang tid. Det svenske politiets bombegruppe hadde i løpet av årets ti første måneder rykket ut på 100 eksplosjoner. Flere personer har fått alvorlige skader i eksplosjonene, som ikke har krevd menneskeliv.

Les også

15-åringene ble skutt flere ganger: «En svart helg for Malmö»

Grensekontroll

Fra og med tirsdag innføres midlertidig grensekontroll i Sverige for å stanse organisert kriminalitet.

«Vi går målrettet etter organisert kriminalitet, og målsetningen er at vanlige reisende påvirkes minst mulig,» skriver politiet i en pressemelding. De ønsker å slå ned på ulovlig innførsel av narkotika, sprengstoff og våpen.