Verden

Ni sjøfolk kidnappet fra norsk skip utenfor Benin

Pirater har kidnappet ni sjøfolk fra lasteskipet Bonita utenfor det vestafrikanske landet Benin. Skipet tilhører det norske rederiet J.J. Ugland.

MV Bonita ble kapret utenfor Benin lørdag. Skipet er bygget i 2010 .
  • NTB
  • Hans O. Torgersen
    Journalist

Kidnappingen fant sted tidlig lørdag morgen utenfor Cotonou i Benin, mens Bonita lå for anker. Det var Dagens Næringsliv som først meldte om hendelsen.

– Havnemyndighetene i Cotonou beklager å måtte si at det skjedde en pirathandling om morgenen lørdag 2. november, heter det i uttalelse ifølge nyhetsbyrået AFP.

Skipet har en besetning på ni personer, skriver rederiet på nettsidene sine.

Til Dagens Næringsliv opplyser kommunikasjonsdirektør Christine Korme i Norsk Rederiforbund at alle de kidnappede er filippinske statsborgere.

Skipet ble bordet mens det ventet på havneplass for lossing. Ifølge havnemyndighetene ble skipet angrepet nærmere 15 kilometer utenfor innseilingen til havneområdet.

Familien informert

De åtte besetningsmedlemmer og kapteinen skal ha blitt tatt av piratene. Besetningen som ble igjen skal være uskadd. De skal ha varslet om kidnappingen.

Familiene til besetningsmedlemmene er blitt informert av rederiet.

«Av hensyn til mannskapets velvære vil Ugland ikke komme med ytterligere kommentarer angående situasjonen», skriver rederiet.

Ifølge Dagens Næringsliv har skipet vært i området siden 28. oktober. Det kom til kai ved 14-tiden lørdag, og da startet politiet etterforskning inkludert avhør av mannskapet.

Rederiet Ugland har hovedkontor i Grimstad, og der er også Bonita registrert. Skipet er 189 meter langt.

Rederiet opplyser at de vil gi oppdateringer når ny bekreftet informasjon er tilgjengelig.

– Utenriksdepartementet er kjent med hendelsen. Ingen norske borgere er involvert. Saken håndteres av rederiet, sier kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg i Utenriksdepartementet til NTB.

Farlig område

Guineabukta, som strekker seg fra Kamerun til Liberia, har blitt et av verdens farligste havområder.

Angrep på skip og bortføring av sjøfolk for å kreve løsepenger har blitt mer og mer vanlig, særlig langs kysten av Nigeria.

Piratene tvinger noen ganger skip til å legge om kursen i flere dager, lenge nok til å forsyne seg av lasten og kreve løsepenger for å sette besetningen fri.

Kapringene skaper store problemer for internasjonal skipsfart i området.

Les mer om

  1. Rederier
  2. Ugland
  3. Benin
  4. Skipsfart
  5. Pirat