Verden

Barr vil levere sladdet Mueller-rapport i april

USAs justisminister jobber med å sladde de delene av Mueller-rapporten som ikke er lov å offentliggjøre. Han håper å gi rapporten til Kongressen i april.

Justisminister William Barr jobber med å sladde graderte opplysninger før han sender Mueller-rapporten til Kongressen. Foto: Kevin Wolf / AP / NTB scanpix

 • NTB

Justisminister William Barr har gitt lederen for Senatets justiskomité Lindsey Graham en oppdatering om fremdriften i arbeidet med rapporten, som er et resultat av Robert Muellers to år lange russlandsgransking.

Sladder gradert materiale

Graham spiste middag med Barr tirsdag kveld og har snakket med nyhetsbyrået AP. Senatoren sier justisministeren er innstilt på stille til høring i komiteen etter at rapporten er overlevert. Barr sa han jobber med å sladde graderte opplysninger i rapporten som han ikke har lov til å offentliggjøre.

Tirsdag sa en anonym tjenestemann i justisdepartementet at det vil ta «uker, ikke måneder» før materialet kan frigis. Demokratene er imidlertid utålmodige, og seks av deres komitéledere i Kongressen har gitt Barr frist til tirsdag med å legge frem hele rapporten. Så langt har justisministeren sendt ut en fire sider lang oppsummering med hovedpunktene. Der fremgår det at det ikke har foregått noen konspirasjon eller samrøre mellom Russland og Donald Trumps valgkampapparat. Muellers folk har heller ikke funnet det bevist at Trump har hindret etterforskningen.

Les også

Trump mener han er frikjent. Men demokratene har minst to nye strategier etter Mueller-rapporten.

– Frikjenner ikke

Mens presidenten har tatt sammendraget som bevis på at rapporten renvasker ham fullstendig, skriver Barr at den ikke frikjenner presidenten, selv om den heller ikke beviser at det har skjedd noe ulovlig.

Ettersom Barr er utnevnt av nettopp Trump, mener mange demokrater at han ikke er tilstrekkelig uavhengig. Det er ett av argumentet de bruker for at hele rapporten må bli kjent.

Les mer om

 1. Etterforskning
 2. Donald Trump
 3. Amerikansk politikk
 4. USA-valg 2016

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Ny meningsmåling: Amerikanere ikke klare for å frikjenne Trump

 2. VERDEN

  Trump om Mueller-rapporten: – Jeg har en god dag

 3. VERDEN

  Konfliktene mellom demokratene og Trump-administrasjonen hardner til

 4. VERDEN

  Time: Trumps rådgivere hadde kontakt med russere 100 ganger

 5. VERDEN

  Frikjenner Trump-staben for samrøre med russere, men i tvil om Trump hindret rettens gang

 6. VERDEN

  – Sladdet Mueller-rapport sendes Kongressen i midten av april