Slik forlot demonstrantene Hongkongs parlament

Da politiet tok seg inn i Hongkongs lovgivende forsamling rundt midnatt mandag kveld, hadde demonstrantene herjet i flere timer.

Mandag ettermiddag: Demonstranter knuste glassvegger for å komme seg inn i bygningen som huser Hongkongs lovgivende forsamling.
  • Carl Alfred Dahl
Demonstrantene ble i 2014 kjent som paraplybevegelsen, etter at Kinas regjering varslet at bare kandidater godkjent av Beijing får stille til valg og utelukket et demokratisk valg av regjeringssjef i Hongkong. Paraplyene er fortsatt med.
Flere hundre såkalte demokratitilhengerne inntok mandag bygningen hvor Hongkongs lover vedtas. Bilder og interiør ble knust.
Natt til tirsdag, lokal tid, jobbet politiet fortsatt med å spre demonstrantene i Hongkongs gater.
Politiet avfyrte tåregass mot demonstrantene utenfor parlamentsbygningen før de tok seg inn.
Hongkongs riksvåpen dekkes til av det britiske koloniflagget.
En demonstrant sprayer over Hongkongs riksvåpen, som på samme måte som flagget, består av fem blader av Hongkong-orkidétreet med en stjerne på hver.
Delegater var mandag byttet ut med demonstranter inne i salen i bygningen som huser Hongkongs lovgivende forsamling.
Et kobbel av pressefolk fulgte både politi og demonstranter gjennom mandag ettermiddag og kveld.
Demonstrantene skrev sine slagord og protester mot lovforslaget som gir Kina mulighet til å få utlevert mistenkte fra Hongkong.
Et lovforslag som åpner for å utlevere borgere til rettsforfølgelse i Kina, utløste masseprotester i juni 2019. Regjeringssjef Carrie Lam har lagt forslaget på is, men demonstranter krever at hun går av og at forslaget forkastes helt.
Svært mye av interiøret ble ødelagt i løpet av mandagen.
Demonstrasjonene har etter hvert utviklet seg til protester mot det sittende Hongkong-styret generelt og mot kinesiske myndigheter.
Demonstrantene stripset sammen diverse gjerder for å lage barrikader. Men da politiet tok seg inn i bygningen, valgte de fleste å forlate stedet.
Etter ukevis med demonstrasjoner tok noen av aktivistene en hvil.
Demonstrantene krever avgangen til politikommissær Stephen Lo (f.v.), regjeringssjef Carrie Lam, justisminister Teresa Cheng and beredskapsminister John Lee.
Ifølge billedteksten fra nyhetsbyrået AP, bærer demonstranter her ut en som ønsket å bli igjen i bygningen for å kjempe mot politiet.