April lider av samme sykdom som Camerons avdøde sønn

Forsvunnede April (5) trenger medisiner.

Statsminister David Cameron er her avbildet i Brasilia i slutten av september.

Det er nå gått nesten tre døgn siden 5 år gamle April Jones ble kidnappet og bortført i en bil, like utenfor hjemmet sitt i Wales.

Torsdag ble det også kjent at hun lider av en mild form for celebral parese, og at hun trenger medisiner for å holde smertene i sjakk.

Les også

Familievenn arrestert etter forsvinningssaken i Wales

— Hun går på medisiner daglig, både på grunn av en mild form for CP (cerebral parese), og også på grunn av luft- og magesmerter, som hun blir utredet for på sykehuset, fortalte hennes gudmor, Mair Raftree.

- Hvis hun ikke får medisinene sine, får hun store smerter, fortalte hun.

Forsvinningen av April opptar nå hele det britiske samfunn, som følger dramaet minutt for minutt.

Sterk støtte

Torsdag formiddag gikk også statsminister David Cameron ut med en følelsesladet appell, og sa at dette var alle foreldres mareritt.

Han oppfordret alle som måtte vite noe, ha sett noe eller hørt noe, om å viderebringe det til politiet. Uansett hvor lite vesentlig man trodde det måtte være.

- Vær så snill, hjelp familien slik at de kan få sin elskede datter tilbake, oppfordret statsministeren.

— Det faktum at hun også lider av cerebral parese, noe jeg vet litt om, gjør ting enda mer smertefullt, sa Cameron.

Lille April lider altså av en mild form for cerebral parese, samme sykdom som Camerons avdøde sønn, Ivan hadde. Ivan døde i 2009, bare 6 år gammel.

Forsterkninger

Politiet fikk i går rettens godkjennelse til å holde den arresterte 46-åringen fengslet i ytterligere 36 timer. Mannen, som bor i samme by og som er en bekjent av familien, er mistenkt, men ikke siktet i saken. Dersom politiet ikke får noe gjennomslag i etterforskningen innen fredag, må de slippe 46-åringen fri.

Normalt vil ikke politiet ga ut med mistenktes identitet før vedkommende eventuelt er siktet. I denne saken har politiet gjort et unntak –og i går ble både navn og bilde av mannen, samt et bilde av bilen, offentliggjort.

Mannen sitter nå i avhør, og politiet forsøker å tenke et bilde av hans bevegelser fra tidsrommet April forsvant –mandag kveld –og frem til han ble arrestert –tirsdag ettermiddag.

Dette settes opp mot vitners observasjoner av mannen i samme tidsrom.

Filmet av kamerateam

Uten å vite om det, skal et kamerateam fra Channel 4 ha filmet 46-årigen mens han vandret langs elvebredden tirsdag ettermiddag- bare en time før han ble attestert. Mannen skal også ha spurt frivillige letemannskaper om det var noe nytt i jakten på April.

April Jones' mor holdt en svært emosjonell appell onsdag. FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX

Elven Dyfi er ett av de sentrale leteområdene. I tillegg har politi og letemannskaper utvidet søket til å gjelde 32 landsbyer, og letemannskapene har fått beskjed om å gjennomsøke over 300 nedlagte hus, uthus og låver i området.Frivillige har igjen fått lov å delta i letingen, men de skal konsentrere seg om mindre krevende leteområder.

Rosa sløyfe

Aprils mor, Coral Jones, oppfordrer nå alle til å bruke en rosa sløyfe, Aprils yndlingsfarge, som et symbol på kampanjen for å få April trygt hjem.

Hun ønsket at frivillige skulle bruke sløyfen –eller henge opp rosa bannere på inngangsdører eller porter i lokalmijøet.

Les også

Mann arrestert etter at småjente forsvant i Wales

Mange hundre har deltatt i søket etter den savnede jenta.
April Jones (5) har vært savnet siden mandag.