Obduksjon av Jeffrey Epstein gjennomført

Sjefpatolog Barbara Sampson i New York gjennomførte søndag obduksjonen av milliardæren Jeffrey Epstein, men uten å ha slått fast noen endelig dødsårsak.

Politiets bilde av Jeffrey Epstein, som begikk selvmord i fengselet lørdag. Foto: New York State Sex Offender Registry via AP / NTB scanpix

Epstein, som var anklaget for menneskehandel og overgrep mot unge jenter, ble funnet etter at han hadde hengt seg i fengselet lørdag morgen. I etterkant har en oppvask startet om hvordan et selvmord kunne skje i den toppsikrede varetektscellen, og en rekke konspirasjonsteorier er blitt fremmet.

Doktor Barbara Sampson utførte søndag obduksjonen på den 66 år gamle finansmannen. Sammen med henne observerte også den private patologen, Michael Baden, som stilte på vegne av Epsteins representanter.

Les også

ABC News: Jeffrey Epstein funnet død i fengsel

Les også

Trump sprer konspirasjonsteorier etter Epsteins dødsfall

– Mer informasjon nødvendig

Etter at prosedyren var gjennomført, uttalte Sampson at det var for tidlig å fastslå noe entydig om dødsårsaken, og at mer informasjon er nødvendig. Ifølge en kilde New York Times har snakket med, skal obduksjonen ha styrket mistanken om at Epstein døde ved å henge seg.

Tilsynsmyndighetene for fengslene, som gransker dødsfallet, har uttalt at Epstein ble funnet livløs på cellen tidlig lørdag morgen og omtalt dødsfallet som et angivelig selvmord.

I etterkant av dødsfallet har det også kommet frem at fengslet på Manhattan, hvor Epstein satt, var underbemannet, og at samme vakt hadde gått fem dager sammenhengende på overtid.

I juli ble Epstein funnet bevisstløs på gulvet i cellen sin og med merker på halsen. Denne hendelsen var under etterforskning som et mulig selvmordsforsøk. Til tross for dette var Epstein ikke under noen bestemt overvåking for at flere forsøk skulle unngås, da han ble funnet lørdag. Han skulle også ha delt celle med en annen innsatt, men fengselet hadde nylig overført denne personen et annet sted. Epstein var derfor alene i cellen, i strid med prosedyrene, ifølge offisielle kilder New York Times har snakket med.