Ubåtsaken: Dansk politi fant del av kvinnekropp i vannet

Dansk politi bekrefter å ha funnet en del av et lik i vannet der de leter etter Kim Wall (30), men sier det er for tidlig å bekrefte om det er den savnede journalisten.

Den svenske journalisten Kim Wall har vært savnet siden hun ble med oppfinneren Peter Madsen (46) på tur i den privateide ubåten UC3 Nautilus.

– Det er for tidlig å si om det er Wall, sa politiets etterforskningsleder Jens Møller under en pressekonferanse mandag kveld.

– Liket har ligget i vannet en tid. Dette er ikke en som har falt i vannet i dag, sa han.

Kroppen som ble funnet er sendt til obduksjon ved Retsmedisinsk institut.

Liket var uten hode, armer og bein, og det er derfor altfor tidlig å si om det er snakk om Kim Wall, understreket Møller.

Politiet i København bekreftet mandag formiddag funnet av en død kvinne i sjøen der det har vært lett etter den svenske journalisten Kim Wall.

Kvinnekroppen ble funnet på svensk side av Öresund.

– Klokken 15.41 mottok politiet i København en melding om et kvinnelik i vannet sørvest for Amager. Det pågår nå nærmere undersøkelser i saken, tvitrer politiet i 19-tiden mandag.

Tidligere mandag skrev politiet i en pressemelding at Peter Madsen har forklart at Wall døde i en ulykke om bord i ubåten.

«Siktede har til politiet og i retten forklart at det har skjedd en ulykke om bord i ubåten som har ført til Kim Walls død», heter det i pressemeldingen.

Han har også forklart at han dumpet den svenske journalisten i sjøen i Køge Bugt. København-politiet opprettholder siktelsen for forsettlig drap.

Madsen har tidligere forklart at han hadde satt av Wall på kaien ved Refshaleøen torsdag kveld. Han har senere endret forklaring.

Dykkere og fartøy med sonarutstyr er blitt tatt i bruk i søket etter den savnede svenske journalisten.

Likfunn i Öresund

Kvinnekroppen ble funnet ikke langt unna der Peter Madsen og den synkende ubåten ble funnet i Køge Bugt.

Den danske ubåtkapteinen sitter varetektsfengslet siktet for uaktsomt drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Siktelsen blir opprettholdt, ifølge dansk politi.

Dykkere og fartøy med sonarutstyr er blitt tatt i bruk. I tillegg ble det søkt fra helikopter og skip i løpet av helgen.

Den hjemmebygde ubåten til oppfinneren Peter Madsen fotografert i København samme dag som Kim Wall ble med på ubåten for å lage reportasje om Madsen.
Den danske oppfinneren Peter Madsen (46) er siktet for forsettlig drap på den svenske journalisten Kim Wall (30). Madsen har nektet straffskyld.

Sist sett med ubåtkaptein

Den svenske journalisten Kim Isabel Fredrika Wall (30) var om bord på ubåten for å lage en reportasje til det amerikanske magasinet Wired om ubåteier og oppfinner Madsen. Hun ble meldt savnet av kjæresten natt til 12. august, da hun ikke hadde kommet tilbake fra ubåt-turen med Madsen.

Hun ble sist observert klokken 20.30 denne torsdagen da den tyske turisten Peter Thompson tok et bilde av ubåten fra cruiseskipet Aida Bella. Både Madsen og Wall er synlige på bildet, som ble tatt litt over en time etter de forlot Refshaleøen i København.

Madsen dukket opp alene på formiddagen fredag, og kom seg over i en båt før ubåten sank. Politiet mener å ha bevis for at Madsen senket ubåten med vilje.