Verden

- To menn utførte <br/>de tre angrepene

Terroristene plantet bilbombene i London og dro rett opp til Skottland, melder Sky News.

  • Randi Johannessen

Les også

  1. Dette er de mistenkte

  2. - Aksjonene er et svakhetstegn

Det var de samme to mennene som utførte de to terrorangrepene i London og angrepet på flyplassen i Glasgow, melder Sky News. Mennene

Les også

- Har videobilder av bombemistenkt

før de reiste til Skottland, ifølge Tim Marshall, som er redaktør i Sky News. — Dette er bekreftet av kilder i politiet, sier Marshall til sin egen kanal.

Politiet hakk i hæl

De to mennene, en av dem navngitt som den irakske legen Bilal Abdulla, ble pågrepet ved den brennende bilen de

Les også

Brennende bil kræsjet i Glasgow flyplass

lørdag. Ifølge Marshall skal Scotland Yard ha vært hakk i hæl på mennene. Han mener det derfor er mulig at angrepet i Glasgow skulle ha vært mer omfattende, men at mennene valgte å gjennomføre tidligere enn planlagt. Ifølge Sky News skal sjåføren av den mørkegrønne jeepen som ble brukt i terroranslaget i Glasgow være Khalid Ahmed. Også han skal være utdannet lege. Ahmed er innlagt ved Royal Alexandra Hospital i Paisley ved Glasgow. Tilstanden skal være kritisk.

Sjekkes grundig

Syv av de åtte arresterte skal være leger. Fem av dem skal være godkjente leger, to skal være turnuskandidater og den siste skal ha jobbet som laboratorietekniker, skriver BBC News. Les også:

Det faktum at det er syv leger som står bak terrorangrepene i London, samt at de alle åtte har jobbet i den offentlige helsesektoren (NHS), går sterkt inn på britene. Det diskuteres nå hvorvidt reglene for å få komme til landet og jobbe er strenge nok. Leger som ansettes ved NHS-institusjoner må gjennom en rekke bakgrunnsjekker. Blant annet sjekkes identitet og om de er registert i strafferegisteret. De må også gjennomføre yrkesrelaterte tester før de kan bli godkjent som lege i Storbritannia. — Sjekkene er grundige og robuste, sier Sian Thomas, konstituert direktør i NHS Employers.

Alle hovedmistenkte tatt

Etter den åttende arrestasjonen i Brisbane i Australia, mener politiet nå at alle hovedmistenkte bak de tre terroranslagene er pågrepet. Politiet mistenker at

Les også

Tror Al-Qaida sendte <br/>leger som terrorister

En av årsakene kan være at det er lettere å få innreise til mange land når man har god utdannelse. Selv om de hovedmistenkte er arrestert, vil sikkerhetsnivået i landet vil fortsatt være "kritisk" en tid fremover.

Marwah Dana Asha (27), Mohammed Jamil Abdelkader Asha (26), og Muhammad Haneef er tre av de mistenkte etter terrorangrepene.
Mohammed Jamil Abdelkader Asha kom til Storbritannia for å spesialisere seg innen nevrologi, forteller hans familie. Politiet mener han er hjernen bak terrorangrepene.
svp://4381