Verden

Harde angrep på John Kerry

Som et refreng gjentar republikanerne på landsmøtet i New York at John Kerry er vinglete og upålitelig og uegnet til å lede i den alvorlige krigen mot terror.

 • Forf>
 • ><forf>kristin Nilsen <
 • >korrespondent<br
 • Aftenpostens <br

Republikanerne synes å ha bestemt seg for å bruke denne uken med medieoppmerksomhet til å undergrave bildet av John Kerry som sterk leder i krigstid. Fra talerstolen i Madison Square Garden hagler det med personlige angrep på demokratenes presidentkandidat. — John Kerry har gjort det til en regel, ikke et unntak, å skifte mening i alvorlige saker, sa New Yorks tidligere ordfører Rudy Giuliani under åpningen av landsmøtet. - Da terroristene angrep oss den 11. september 2001, takket jeg Gud for at George W. Bush var USAs president. Det gjør jeg i dag også. Helt siden 11. september har han vært en fast klippe, fortsatte Giuliani. Mens tårene rant nedover delegatenes kinn fortalte Giuliani om hvordan han opplevde dagen da Al-Qaida angrep World Trade Center. På storskjermen bak ham skiftet bildene mellom amerikanske bombefly over himmelen, Bush som trøster redningsarbeidere på Ground Zero og unge soldater i uniform. Giuliani karakteriserte kontrasten mellom den sittende presidenten George W. Bush og utfordreren John Kerry som "dramatisk". - President Bush vil sikre at vi bekjemper terrorismen der den er oppstått, slik at faren for å møte den her hjemme blir mindre. John Kerry har stadig skiftet mening om hvordan terroren bør bekjempes. Det gir ikke tillit til at han vil følge et like besluttsomt og vanskelig spor (som Bush), sa Giuliani. Republikanerne i salen svarte med å svinge tusenvis av bannere i luften, med budskapet "Vi støtter våre soldater".

Tror Bush er sterkere

Fortsatt viser meningsmålingene at de to motstanderne Kerry og Bush ligger likt på meningsmålingene totalt sett. Men når velgerne blir spurt om hvem de anser som den sterkeste lederen av de to, vinner Bush, og avstanden til Kerry øker. I en måling i The Washington Post i går mente 54 prosent av velgerne at George Bush er en sterkere leder enn John Kerry, som ble foretrukket av 39 prosent. Det er en sterk tilbakegang fra august, da Bush ledet med bare fire prosentpoeng over Kerry i det samme spørsmålet.

-Vil vinne mot terror

George W. Bush brukte gårsdagen til å utrydde en tvil han selv hadde sådd dagen før blant amerikanske velgere om at hans vilje til å utrydde terrorisme var svekket.I et TV-intervju dagen før sa han at han ikke trodde at krigen mot terror kunne vinnes, men at det var mulig å skape betingelser som gjorde at terrorisme som metode ble mindre akseptert i verden. - Vi kommer til å vinne krigen mot terror, sa han i en tale til en gruppe krigsveteraner i Tennessee, dit han var reist for å drive valgkamp. - Men dette er en annerledes krig. Vi kommer kanskje aldri til å slutte fred rundt et konferansebord, men ved å fremme ideen om frihet gjør vi verden fredeligere. Ikke misforstå: Vi kommer til å vinne, lovet han sine velgere.

 1. Les også

  Dødt løp mellom Bush og Kerry på nye målinger

 2. Les også

  Bush hyldes som USAs sterke leder

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Krig kan gi politiske ledere et kraftig popularitetshopp. Vil det samme skje med Trump?

 2. VERDEN

  Under halvparten av republikanere regner Trump som partiets leder

 3. VERDEN

  USA forbereder rettssak mot fem Guantánamo-fanger. To tiår etter verdens verste terrorangrep.

 4. VERDEN

  Donald Trump nærmer seg Hillary Clinton på målingene

 5. VITEN

  «Terrorisme er best forstått – og bekjempet – som væpnet propaganda»

 6. VERDEN

  Syv høydepunkter fra amerikanske landsmøter