Gjerningskvinnen antas å være en tidligere elev ved skolen

En 28 år gammel kvinne drepte seks personer på en barneskole i USA. Hun ble selv drept av politiet.

Seks personer ble drept etter at en kvinne åpnet ild ved en barneskole i Nashville i Tennessee. Det melder det lokale politiet under en pressekonferanse mandag.

Den 28 år gamle kvinnen skal ha vært tungt bevæpnet da hun tok seg inn en sideinngang på skolen. Med minst tre våpen, to automatrifler og en pistol, drepte hun seks personer.

De døde er tre skoleelever og tre ansatte, opplyser politiet.

Skytingen skjedde ved The Covenant School, en kristen privatskole i byen Nashville i Tennessee.

Skolen har rundt 200 elever, med barn fra førskolealder til elever i sjette klasse.

Gjerningspersonen, en 28 år gammel kvinne fra Nashville, ble selv drept av politi som konfronterte henne inne på skolen. Det ble bekreftet like før klokken 20 norsk tid. Kvinnen antas å være tidligere elev ved skolen.

– To betjenter gikk inn i bygget og fulgte lyden av skudd. I andre etasje ble skytteren skutt og døde, skriver politiet på Twitter.

Totalt er det altså syv døde. Det gjør skoleskytingen til en av de dødeligste skoleskytingene i delstatens historie, ifølge avisen The Tennessean.

Barna holder hender mens de ledes bort fra skolen og åstedet, til et samlingssted i nærheten. Så langt er det kommet få detaljer om hendelsesforløpet. Kvinnens identitet er ikke kjent.

Vekker debatt

Etter skoleskytingen tar USAs president Joe Biden nok en gang til orde for strengere våpenlover:

– Det er sykt. Volden med skytevåpen river i nasjonens sjel.

Presidenten oppfordrer samtidig Kongressen om å vedta et nasjonalt forbud mot automatvåpen for privat bruk. Forbudet gjaldt i USA fra 1994 til 2004, ifølge NTB.

Biden skal også ha oppfordret til det samme etter skytingen i Mississippi.

– Vi følger situasjonen nøye. USA må gjøre mer for å stanse vold med skytevåpen, fortsatte Biden.

Motstanden mot innskjerpinger i USAs liberale våpenlover er sterk hos republikanerne. Det er lite som tyder på at lovforslaget vil få flertall, tross oppfordringen.

Det tok bare 14 minutter fra nødetatene fikk melding om hendelsen til gjerningspersonen ble skutt, skriver ABC News.

Sjeldent at det er kvinner

Masseskytinger er ikke uvanlig i USA. Dette var nummer 128 så langt i år i USA. Det oppgir nettstedet Gun Violence Archive, som loggfører skytinger i USA.

Det er imidlertid uvanlig at gjerningspersonen er en kvinne.