Verden

Amerikanske spesialstyrker har tatt Benghazi-bakmann

Amerikanske spesialstyrker har tatt til fange en av de sentrale personene bak angrepet mot det amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya.

Dette bildet fra september 2012 viser skadene inne på USAs konsulat i Benghazi i Libya. Fire amerikanere ble drept under angrepet på konsulatet, en av dem var ambassadør Chris Stevens.
  • og NTB
Et stort kart over Benghazi blir båret inn i en rettssal i Washington i forbindelse med en rettssak i kjølvannet av angrepet på det amerikanske konsulatet i byen.

Det opplyste amerikanske tjenestemenn mandag.

Konsulatet ble angrepet i forbindelse med en stor demonstrasjon i Benghazi i 2012. Fire amerikanere ble drept, blant dem den amerikanske ambassadøren Chris Stevens.

  • Benghazi-rapport slakter sikkerhetstiltak

Mannen, som navngis som Mustafa al-Imam, ble tatt til fange i Misrata nord i Libya. Han bringes nå til USA.

Chris Stevens.

President Donald Trump godkjente selv operasjonen, som skal ha vært koordinert med den internasjonalt anerkjente libyske regjeringen. Trump uttaler at mannen nå skal stilles for retten i USA.

Angrepet i Benghazi førte til en rekke granskninger i Kongressen for å avdekke hva som gikk galt og om president Barack Obamas regjering og daværende utenriksminister Hillary Clinton hadde gitt villedende opplysninger om angrepet.

Les mer om

  1. Libya
  2. USA