Magasinet The Atlantic: Wikileaks kontaktet Trump jr.

USAs presidents sønn, Donald Trump jr., ble kontaktet av Wikileaks under valgkampen. Nettstedet oppfordret Trump til å bestride valgresultatet om Hillary Clinton vant presidentvalget.

USAs presidents sønn, Donald Trump jr.

Ifølge magasinet The Atlantic skal Trump jr. stort sett ha ignorert de private meldingene Wikileaks sendte ham på Twitter, men skal ha svart på og imøtekommet noen av forespørslene.

Wikileaks skal blant annet ha bedt presidentens sønn om å gi dem tilgang til en eller flere av farens selvangivelser.

Nettstedet mente det kunne ha positive sider for Trump-leiren, hvor den viktigste var at «om vi publiserer dem, vil det dramatisk øke inntrykket av at vi er upartiske», skrev nettstedet.

«Det betyr at det omfattende stoffet vi publiserer om Clinton, vil ha mye større innflytelse fordi det ikke vil virke som det kommer fra en ‘Trump-vennlig‘, ‘Russland-vennlig’ kilde».

La ut stjålne e-poster

Under valgkampen offentliggjorde Wikileaks lekkede opplysninger og e-postkorrespondanse fra Hillary Clintons valgkampstab.

Julian Assange var etterlyst av Sverige fordi han har unnlatt å møte til avhør i en sak der han anklages for voldtekt. Sverige frafalt etterlysningen, men Assange gjemmer seg fortsatt i Ecuadors ambassade i London.

Ifølge amerikansk etterretning stammet de lekkede e-postene fra russiske etterretnings innbrudd hos Clintons valgkampsjef John Podesta og var en del av Russlands forsøk på å påvirke det amerikanske presidentvalget.

Wikileaks har nektet for at nettstedet står i ledtog med Russland. Russiske myndigheter har også nektet for at landet sto bak hackingen og påvirkningskampanjen.

Korrespondansen mellom nettstedet og Trump jr. er gitt til Kongressen, som en del av bevismaterialet i forbindelse med USAs pågående Russland-etterforskning.

Etter at The Atlantic publiserte sin sak har Trump jr. lagt ut skjermbilder av det han sier er hele hans meldingslogg med Wikileaks. Med «mine hele tre svar», skriver han ironisk.

Oppfordret Trump til å bestride valgresultat

I tillegg skal far og sønn ha blitt oppfordret til å bestride valgresultatet dersom Trump senior tapte, og til å utnevne WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange til USAs ambassadør til Australia.

På valgdagen, mens de fleste fortsatt antok at Hillary Clinton ville vinne valget, skrev Wikileaks at «om faren din ‘taper’ synes vi det er mye mer interessant om han IKKE erkjenner nederlaget og bruker tid på å UTFORDRE mediene og andre typer rigging som har skjedd – slik han har indikert at han kanskje vil gjøre».