Khalid Skah anholdt for trusler utenfor Norges ambassade

OL-vinneren ble arrestert etter trusler utenfor den norske ambassaden i Markokko.

I august i år holdt Khalid Skah gråtende en appell utenfor den norske ambassaden i Rabat. Etter hvert skal han ha oppført seg truende overfor ansatte ved ambassaden.
  • Anders Nordstoga

OL-vinner Khalid Skah skal i noen tid ha oppført seg truende overfor ansatte ved den norske ambassaden i Rabat. Han mener ambassaden

Les også

Mener ambassaden brukte mafiametoder

da hans barn reiste til sin mor i Norge. Forrige uke ble truslene oppfattet å være så alvorlige at Skah ble anholdt av politiet. Skah skal ha truet med å drepe flere av de ansatte ved ambassaden.

Pågrepet for trusler

Utenriksdepartementet opplyser at ambassaden anmeldte truslene til lokalt politi. Etter en episode 29. september ble Skah pågrepet av politiet utenfor ambassaden. — Skah har fremsatt trusler mot ansatte ved ambassaden. På bakgrunn av dette anmeldte de saken til lokalt politi. Etter en hendelse utenfor ambassaden, ble han anholdt av lokalt politi, sier kommunikasjonsrådgiver Marte Lerberg Kopstad i UD til Aftenposten.no. - Ansatte oppfattet det sånn at han oppførte seg truende, forteller hun. Etter det UD kjenner til, ble Skah satt i varetekt, og senere løslatt.

Mener ambassaden bisto til bortføring

Skah, som vant gull på 10.000-meteren under OL i Barcelona i 1992, beskylder norske myndigheter for å ha bortført hans to barn. Han har lovet at han ikke vil gi opp kampen for å få dem tilbake. De to barna, ei jente på 16 år og en gutt på 13 år, har likhet med sin far både marokkansk og norsk statsborgerskap.Deres norske mor, Skahs ekskone, forlot Marokko og dro hjem til Norge i 2007. I slutten av juli skal barna ha flyktet fra faren og oppsøkt den norske ambassaden i Rabat. De norske diplomatene bisto de to barna, som reiste tilbake til Norge med sin mor. Skah hevder at norske diplomater aktivt deltok i å frakte barna ut av landet, noe utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) har benektet.