Verden

Trump og Biden kjemper i nøkkelstater

President Donald Trump vinket til de frammøtte i Butler i Pennsylvania lørdag kveld.
Tidligere president Barack Obama på vei inn på scenen for å støtte sin tidligere visepresident Joe Biden i Detroit i Michigan lørdag.

President Donald Trump og hans utfordrer Joe Biden var begge på stemmesanking i lørdag, henholdsvis i Pennsylvania og Michigan.

  • NTB-AP-AFP

Trump tok i bruk sterke ord da han advarte om kaos i USA hvis ingen klar vinner blir raskt utpekt i tirsdagens valg.

Svært stygge ting kan komme til å skje hvis man ender opp i en situasjon der det tar uker før man har resultatet klart, uttalte Trump på et folkemøte i Pennsylvania, en nøkkelstat i kampen om viktige stemmer.

– Delstaten hvor den amerikanske uavhengighetshistorien startet, sa Trump i en tale i småbyen Newtown, et av fire steder han besøkte i Pennsylvania lørdag.

Biden talte til velgere i Flint og Detroit i Michigan.

– Det er på tide at Donald Trump pakker kofferten og drar hjem, sa Biden, som hadde fått drahjelp fra sin tidligere sjef Barack Obama. I Michigan vant Trump hårfint i 2016.

Visepresident Mike Pence var på velgermøter i North Carolina, mens Bidens visepresidentkandidat Kamala Harris var i Florida, enda en viktig delstat der Republikanerne og Demokratene kjemper om å sikre seg flest stemmer.

Les mer om

  1. USA-valget 2020
  2. Amerikansk politikk
  3. Trump
  4. Joe Biden