- Flere terrorister truer Vesten

Dødelig cocktail av terrorgrupper ny trussel mot Vesten, mener analytikere.

Her slår amerikanske politifolk ring rundt Times Square. Nå frykter USAs militære ledere nye terrorangrep.

Les også:

Samtidig som al-Qaidas evne til å angripe vestlige mål skal ha blitt sterkt svekket, truer nå stadig flere terrorister med å angripe USA, melder nyhetsbyrået Reuters.

Den tilsynelatende selvmotsigende konklusjonen kommer etter at to grupper som begge har tilholdssted i det utilgjengelige grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan skal ha slått seg sammen.

De to gruppene det er snakk om er det såkalte Haqqani-nettverket og Pakistans Taliban. Begge gruppene har stått bak en rekke dødelige selvmordsaksjoner og andre store angrep.

Etter den mislykkede bilbomben ved Times Square i USA tidligere i år pekte også sporene mot den pakistanske Taliban-grupperingen.

— Synergieffekt

Advarselen kommer fra aller høyeste militære hold, ifølge Reuters.

— Disse terrorgruppene har skapt en synergieffekt, der målet er å drepe amerikanere, sier admiral Mike Mulleen, formann for Den militære sjefsnemnd i USA.

En tredje pakistansk gruppe som angivelig har forgreininger til al-Qaida, er Lashkar-e Taiba, nettverket som sto bak angrepet i Mumbai i 2008.

Afrika og Jemen

Samtidig advarer direktør for USAs senter for terrorbekjempelse (NCC) mot en «urovekkende allianse» som sprer seg helt fra Pakistan til Jemen og Afrika.

Al-Qaida står sterkt i Jemen og skal være i ferd med å opprette forbindelser til separatister og fiender av sentralregjeringen sør i landet.

Både i Somalia og vest-afrikanske land som Mauritania, Mali og Niger finnes det grupper som skal ha bånd til al-Qaida.

Men analytikere stiller spørsmålstegn ved om disse grupperingene i praksis har noen kontakt med Osama bin Laden, Ayman al-Zawahiri eller de andre terrorlederne som antas å skjule seg i den afghansk-pakistanske grenseprovinsen.