Russisk nyhetsredaktør døde etter å ha satt fyr på seg selv

Den russiske redaktøren Irina Slavina brente seg selv til døde foran innenriksdepartementets kontor i byen Nizjnij Novgorod, melder BBC.

Irina Slavina var sjefredaktør for nyhetsnettstedet KozaPress i byen Nizjnij Novgorod.

Hun hadde tidligere skrevet på Facebook: «Jeg ber dere gi Den russiske føderasjonen skylden for min død». Slavina etterlater seg ektemann og datter.

Russiske myndigheter bekreftet at Slavinas kropp var funnet med store brannskader. Niznij Novgorod er med sine rundt 1,25 millioner innbyggere Russlands sjette største by.

Torsdag sa Slavina at politiet hadde gjennomsøkt leiligheten hennes på jakt etter materiale knyttet til demokratigruppen Åpent Russland. Politiet tok med seg datautstyr, telefoner og minnepinner.

Den føderale Etterforskningskomiteen, et slags russisk svar på FBI, bekrefter at Irina Slavina er død, men benekter å ha noe å gjøre med ransakelsen av leiligheten.

Les også

Siktelsene mot russisk gravejournalist frafalt

– Hun ble trakassert hele tiden

Irina Slavina var sjef for nyhetsmediet Koza Press’ nettutgave, hvis motto er «nyheter og analyse» og «ingen sensur». Nettsiden stengte fredag, da nyheten om hennes død ble bekreftet.

Slavina var en av syv personer i Nizjnij Novgorod som fikk sine hjem ransaket torsdag, tilsynelatende som ledd i etterforskning av demokratigruppen Åpent Russland.

– Hun ble trakassert, arrestert og gitt bøter hele tiden. Hun var en meget aktiv kvinne, sier Natalia Gryaznevitsj til BBC Moscow.

Hun er en av støttespillerne til grunnleggeren av Åpent Russland, Mikhail Khodorkovskij, som er i eksil. Khodorkovskij var Russlands rikeste da han ble arrestert i 2003, tilsynelatende etter ordre fra Vladimir Putin. Han ble sluppet fri i 2013.

Les også: Sensuren strammes til