Verden

Retten bekrefter: Ektemannen også siktet for drapsforsøk på Strelles sønn

Den 48 år gamle nordmannen som er siktet for drapet på Natalia Strelle er også siktet for drapsforsøk på hennes 14 år gamle sønn.

Pianisten Natalia Strelle jobbet med innspilling av to plater i Manchester. Hun ble drept natt til søndag denne uken.
  • Tor Arne Andreassen
    Tor Arne Andreassen
    Journalist

Det viser de offentlige rettsdokumentene ved The listing office ved Manchester and Salford Magistrates Court.Den 48 år gamle ektemannen som er siktet for å ha drept den norskrussiske pianisten Natalia Strelle, ble onsdag formiddag fremstilt for retten for første gang siden drapet skjedde.

Det var et meget kort rettsmøte og den siktede 48-åringen opplyste ikke om noe annet enn sitt navn, bostedsadresse og fødselsdato. Han ble ikke bedt om å svare på om han erkjente skyld eller ikke, melder Manchester Evening News.

Holdes fengslet frem til fredag

Resultatet av høringen var at domstolen bestemte at 48-åringen skulle holdes i politiets varetekt inntil et nytt innledende rettsmøte ved Manchester Crown Court på fredag. Også dette rettsmøtet vil ventelig være av formell art. Senere vil det bli en høring der 48-åringen vil få anledning til å svare på om han erkjenner seg skyldig eller ikke. Spørsmålet om skyld vil bli behandlet i en rettssak på et senere tidspunkt.

Slik minnes musikerkollegene henne:

Les også

Fargerike Natalia

Døde av hode— og nakkeskader

Omstendighetene omkring drapet og drapsforsøket ble ikke tatt opp i retten onsdag. Politiet har opplyst at de ble tilkalt klokken kvart på ett om natten natt til søndag. Ifølge naboer var det en kvinne som løp fra hus til hus i nabolaget for å få tak i hjelp. Etter det Aftenposten erfarer skal dette ha vært en fiolinist som bodde i Strelles hus fordi de jobbet med en innspilling av en plate sammen.

Da politiet kom frem til boligen til Natalia Strelle, hennes mann og hennes 14 år gamle sønn, fant de Natalia Strelle alvorlig skadet. Ambulansepersonellet forsøkte å gjenopplive henne, men hun ble erklært død kort tid etter.

Strelle, som endret navn fra Strelchenko i 2006 og brukte begge navnene som musiker, døde av hode- og nakkeskader, viser obduksjonen.

Tidligere dømt for vold og trusler

Aftenposten var onsdag i kontakt med Clifford Johnston & Co Solisitors, firmaet som ifølge rettens dokumenter representerer den siktede 48-åringen. Der ble det sagt at ingen av firmaets advokater var til stede og at det ikke var mulig å få tak i dem.

48-åringen ble i Oslo tingrett i 2013 dømt for vold og trusler mot Natalia Strelle. Ektemannen skal ha utøvet to tilfeller av vold i tillegg til å komme med trusler mot sin kone. «Du går ikke fra meg. Nå er det kun en løsning, først dør du, så dør jeg. Jeg dreper deg. Nå dør du», sa ektemannen til Natalia Strelle, ifølge dommen.

Les også

  1. Ble dømt for vold mot Strelle i 2013

  2. Strelle-drapet: Ektemannen (48) også siktet for drapsforsøk på gutt

  3. Strelle-drapet: Middagsselskap endte i tragedie